19
Mayıs
2024
Pazar
AHMETLİ - MANİSA

Cam davası başladı

Ahmetli İlçesi’nde öğrenim gördükleri okulun camını kırdıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 5 öğrencinin yargılanmalarına başlandı. Sanıkların yaşlarının küçük olması nedeniyle gizlilik kararı alınan duruşma, öğrencilerin gelmemesi nedeniyle ertelendi.

Turgutlu 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya okul camını kırarak kamu malına zarar verdikleri suçlamasıyla haklarında 2 yıla kadar hapis cezası istenen M.B. (17), Y.M. (15), F.A. (15) ve A.A. (12) katılmazken, sanık öğrencilerin avukatları duruşmada hazır bulundu. Mahkeme heyeti, çocukların yaşının 18’den küçük olması nedeniyle duruşma için gizlilik kararı aldı. Yaklaşık 20 basın mensubunun izlediği duruşma, sanıklardan hiçbirinin duruşmaya gelmemesi nedeniyle 21.12.2004 tarihine ertelendi.

Duruşma çıkışı bir açıklama yapan öğrencilerin avukatları Mehmet Ali Doğan, İfakat Güngör, Mehmet Yılmaz, Muhsin Tütüncü ve Ahmet Giydiren, sanıkların mahkemeye gelmemesi nedeniyle duruşmanın ertelendiğini belirterek, "Bu süre zarfında dosyayı bir kez daha inceleyerek, gözden kaçan bir şey var mı ona bakacağız. Sanıkların gelmeme nedeni, ellerine tebligat gelmemesi veya başka bir neden olabilir" dedi.

28 Eylül’de Manisa’ya bağlı Ahmetli İlçesi Gazi İlköğretim Okulu’nda meydana gelen olayda, Okul Müdürü Hamide Selvitepeli, öğrencilerin okul camını kırdıkları gerekçesiyle emniyete giderek şikayetçi olmuştu. Çocuklar hakkında da, kamu malına zarar vermek suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

ahmetli
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 13:36:46
Güncelleme :1 Mart 2006 Çarşamba 09:48:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?