18
Mayıs
2024
Cumartesi
AHMETLİ - MANİSA

Okul camı kıran çocuklara beraat

Manisa’nın Ahmetli İlçesi’nde, okulun camını kırdıkları gerekçesiyle yargılanan 5 çocuk beraat etti. Polisin önlemler aldığı duruşmaya, diğer duruşmalara katılmayan F.A.(13), A.A. (12) da katıldı. Mahkeme heyeti, duruşma sonucu öğrencilerin beraatine karar verdi.

Geçtiğimiz Eylül ayında meydana gelen olayda, Ahmet İlçesi Gazi İlköğretim Okulu’nda eğitim gören M.B. (12),Y.M. (11), F.A. (13), R.A. (15) ve A.A (12), okulun camlarını kırdıkları gerekçesiyle müdire Hamide Selvitepeli tarafından ilçe emniyet amirliğine şikayet edilmiş, haklarında açılan kamu davasının ardından, yargılama Turgutlu 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Kasım ayında başlamıştı.

Avukatlıklarını Muhsin Tütüncü, Mehmet Ali Doğan, Mehmet Yılmaz, Ahmet Giydiren ve İfakat Güngör’ün üslendiği ilk mahkemeye müdire ve öğrenciler katılmamıştı. Aralık ayına ertelenen mahkemeye M.B. (12), Y.M (13) ve R.A (15) katılırken, diğer iki çocuğun gelmemesi nedeniyle, mahkeme ertelenmişti.

Turgutlu Adliyesi’nde bugün basına kapalı olarak gerçekleştirilen ve polisin önlemler aldığı duruşmaya, diğer duruşmalara katılmayan F.A.(13), A.A. (12) da katıldı. Mahkeme heyeti, duruşma sonucu öğrencilerin beraatine karar verdi.

Mahkeme bitiminde öğrenci avukatları adına bir açıklama yapan avukat Muhsin Tütüncü, "Müvekkillerimiz hakkında suç unsurları oluşmadığından, mahkemece berat kararı verilmiştir" dedi. Adliye binası önünde avukatlarıyla birlikte objektifler karşısına geçen çocuklar ise mutlu görünürken, bir daha böyle bir şey olmayacağına dair söz vererek evlerinin yolunu tuttu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2005 Salı 14:02:46
Güncelleme :1 Mart 2006 Çarşamba 09:27:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?