22
Mayıs
2024
Çarşamba
AHMETLİ - MANİSA

Trende bomba ihbarı

Uşak'tan İzmir istikametine giden yolcu treni, yapılan bomba ihbarı üzerine Manisa'nın Ahmetli ilçesi yakınlarında durdurularak arama yapıldı. 

Edinilen bilgiye göre, Uşak'tan İzmir istikametine giden TCDD'ye ait 31620 sefer sayılı Bölgesel Ekspres treni, Manisa'nın Ahmetli ilçesi yakınlarına geldiği saat 19.30 sıralarında bomba ihbarı yapıldı. İhbar üzerine derhal durdurulan trendeki yaklaşık 80 yolcu tahliye edildi. Treni güvenlik şeridine alan emniyet görevlilerinin yaptığı aramada herhangi şüpheli bir unsura rastlanmazken, tren yaklaşık 2.5 saatlik beklemenin ardından İzmir'e doğru yola çıktı. İhbar üzerine durdurulan trendeki yolcular ise korku ve panik yaşadı. 

Arama sonrası hareket eden trene binmeyen yolculardan Esin Bıçakcı, "Biz trenin rötar yaptığını zannettik. Ancak polisler gelince trende bomba olduğu ihbarı yapıldığını öğrendik. Tren hareket halindeyken böyle bir ihbar verildiğini duysaydık daha çok panik yapabilirdik. 

Ben zaten trene Salihli'den binmiştim. Trene binmekten korkuyorum" dedi. 

Yolculardan Koray Kılıç ise, "Bomba ihbarı üzerine biz indik. Arama yapıldı. Korkmamak elde değil. İzmir'deki yakınlarımı Ahmetli'ye çağırdım. Karayolu ile devam etmeyi tercih ettim" diye konuştu.
Ahmetli Tren Garı'nın yakınlarındaki büfe işletmecisi Halil Kutlu, "Panik yaşadık. İyi ki bomba falan çıkmadı. Can kaybı veya kötü bir olay yaşanmadı. Derin bir nefes aldık" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 00:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?