22
Mayıs
2024
Çarşamba
AKHİSAR - MANİSA

30 Ağustos coşkusu

Manisa' nın Akhisar ilçesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı sabah saat 09:00' da Milli Egemenlik Meydanında Atatürk Anıtına protokol sırasına göre çelenk konulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hava Svn. Tğm. Emrah Özden yaptı. Hv.Svn. Tğm. Emrah Özden “85 nci yıldönümünü gurur ve heyecanla kutladığımız 30 Ağustos Zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal'in önderliğindeki yüce Türk ulusu, emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak atarak, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu Zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Ulu Önder, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Anadolu da sağlanan Milli Birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır. Anadolu halkı tek bir yumruk olarak, dış ve iç odakların ihanetleri karşısında ve yokluklar içersinde büyük fedakârlıklarla verdiği kurtuluş savaşında, en son başkomutanlık meydan muharebesini de kazanarak kesin zafere ulaşmıştır. 19 Mayıs 1919 'da başlatılan Kurtuluş savaşıyla, istilacı düşman ordusuna üst üste darbeler vurulmuş, ancak yurdumuz içerisinde ilerleyen düşmanın vatanın bağrından atılabilmesi için sıra kesin sonuçlu bir harekâta gelmiştir. “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolası ile başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer, Türk'ün bağrına dayanan hançerin Ulus'ça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır” dedi.

Programı tören amiri Hv. Ulş. Yzb. Ozan Özgönül' ün sunduğu 30 Ağustos Zafer Bayramı Töreni, tören geçişi ile son buldu. 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamalarına Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Garnizon Komutanı Hava Silah Sistem Albay Tanju İncesu, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Akhisar Adalet Komisyon Başkan Vekili Ragıp Karatepe, Muharip Gaziler, Öğrenciler, Askerler ve Daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Törenin sona ermesinden sonra Askeri Gazinoda kutlama programına katıldılar.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 10:20:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?