23
Mayıs
2024
Perşembe
AKHİSAR - MANİSA

5 köyün öğrecisi bu okulda okuyacak

Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde devlet-vatandaş işbirliğiyle yaptırılan Yayakırıldık Reşat Öztürk İlköğretim Okulu, düzenlenen törenle eğitim ve öğretime açıldı.

Törene Manisa Valisi Orhan Işın, Akhisar Kaymakamı Seyfullah Hacımüftüoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Bulut, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir, Bayındırlık ve İskan Müdürü Nusret İşbilir, Köy Hizmetleri İl Müdürü Muhsin Özcan, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ile vatandaşlar katıldı.

Halk oyunları gösterileriyle başlayan törende konuşan Vali Işın, çağdaş ülkeler seviyesine çıkmak için eğitimin kalitesini yükseltmek gerektiğini belirterek, "Genel bütçeden en büyük pay eğitime ayrılmaktadır fakat yine de yetmemektedir. Halen ilköğretimde bin 600, ortaöğretimde 300 civarında dersliğe ihtiyaç var. Devletimizin yetişemediği yerde hayırseverlerimiz devreye girmektedir. Manisa hayırseverlik bakımından Türkiye sıralamasında ilk 7-8’e girmektedir. Hayırseverlerimizin 27.5 trilyonluk katkısıyla 286 derslik yapılmıştır. Genel bütçeden ve Özel İdare bütçesinden 2004 yılında toplam 7 trilyonluk yatırım yaptık. 2005’te de bu yatırımlara devam edeceğiz. Katkıda bulunan bütün İl Genel Meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz bu okulda Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, topluma yararlı birer insan olarak yetişeceklerdir. Onların bilimsel düşünme gücüne sahip örnek birer insan olması bizleri mutlu edecektir. Hayırseverimize teşekkür ederken, parası olup da okul yapmayan diğer insanlara örnek olmasını diliyorum" dedi.

Doğum yeri olan Yayakırıldık Köyü’ne 8 derslikli ilköğretim okulu yaptıran yeminli mali müşavir Reşat Öztürk ise, Yayakırıldık ve çevresindeki 5 köyün çocuklarının taşımalı eğitimden kurtulmaları nedeniyle büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Hayırsever Reşat Öztürk, "Kaliteli eğitim kişilerin bilgi, istek ve yeteneklerini de dikkate alarak düşünme, algılama, araştırma ve problem çözme yeteneği ve kişisel sorumluluk duygusu gelişmiş, yeni fikirlere açık, kültürel değerleri benimsemiş, demokratik tavırlar gösterebilen ve beceri düzeyi yüksek insan gücünün yetiştirilmesini sağlamaktır. Bu okulda Yayakırıldık, Kavakalan, Göçek, Gökçeler, Çatak ve Sarnıç köylerinin çocukları eğitim görecek. Önümüzdeki öğretim yılından itibaren günde 60-70 kilometre yol gitmekten kurtulacak, zamanlarını ders çalışmaya ayıracaklar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Işın hayırsever Öztürk’e, Kaymakam Müftüoğlu da müteahhide plaket verdi. Törende hayırsever Reşat Öztürk’ün torunu Mert Gündüç’ün okuduğu şiir duygulu anlar yaşanmasına neden olurken, Vali Işın ve hayırsever okulun açılış kurdelesini birlikte kesti.
2 katlı okula ihtiyaç halinde bir kat daha ilave edilebileceği ve gelecek yıldan itibaren okulda çevre köylerin çocuklarıyla birlikte 220 öğrencinin eğitim göreceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 16:12:36
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 18:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?