20
Mayıs
2024
Pazertesi
AKHİSAR - MANİSA

Afiyet olsun!

Akhisar Avcılık ve Atıcılık Derneği üyeleri, bu yıl av sezonunda avladıkları hayvanlardan oluşan yemekleri bir grup davetliye ikram etti.


Akhisar Avcılık ve Atıcılık Deneği’nin geleneksel hale getirdiği av yemeklerinden oluşan yemeğe Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Belediye Başkan Vekili Latif Çakmak, Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Yıldıztaş, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Atçı, Orman İşletme Müdürü Musa Karasu, Sivil Savunma Müdürü Suudi Arslan, üyeler ve çok sayıda davetli katıldı.


Akhisar Avcılık ve Atıcılık Deneği Başkanı Mehmet Sucu verilen geleneksel yemekle ilgili şunları söyledi: ”Yönetim kurulu üyeleri ve üyelerimizden oluşan bir komite ile avcı arkadaşımızın Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi Ankara ve Konya ovalarında av sezonunun açılışından bu yana vurdukları av hayvanlarından oluşan yemekleri ikram ediyoruz. Yemeğe 340 üyemizden yaklaşık 300’ü katıldı. Amacımız av sporunu geliştirip gelecek nesillere katliam yapmadan av yapmayı öğretmektir.”dedi.


Akhisar Avcılar Kulübü olarak Maliye ve Orman Bakanlığı’na doğaya kuş salınması için 65 bin YTL para yatırdıklarını hatırlatan Mehmet Sucu “Bu da bize av sporu olarak geri dönüyor. Yemekler tavşan, keklik, bıldırcın, ördek ve üveyikten oluşuyor. Bundan böyle her sene bu birlik beraberlik yemeğimizi geleneksel hale getirerek devam ettireceğiz.”dedi.


Yemekte, Akhisar Avcılık ve Atıcılık Derneği üyelerinden Kani Efendiler, Hüsamettin Sevim, Fehmi Talan, Ali Yılmaz, Ahmet Bircan, Mehmet Yiğit, Muharrem Karaduman, Süleyman Üzek ve baş aşçı Kamil Taşköprü’ye Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek ve Akhisar Belediye Başkan Vekili Latif Çakmak tarafından Teşekkür Belgesi verildi.
Akhisar Belediyesi Halk oyunları ekibinin gösterilerinden sonra 3’cü geleneksel av yemekleri programı sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 16:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?