29
Mayıs
2024
Çarşamba
AKHİSAR - MANİSA

Akhisar'a yeni 6 gölet

Manisa'nın Akhisar ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından öuhtemel orman yangınlarına kısa sürede müdahale edebilmek için 6 yeni gölet yaptırıldı. Gölet yapımları devam eden ilçede, yıl sonuna kadar gölet sayısının 18 olacağı açıklandı.


Akhisar Orman İşletme Müdürü Musa Karasu ve İşletme Şefi Ayşe Öye, yapımı tamamlanan göletlerden birini basına tanıttılar. Bakanlığın ve genel müdürlüğün son teknolojiyi yakından takip ettiğini ve Ege bölgesinde ilk su kaybı olmayan gölet projelerini uygulama kararı aldığını belirten Akhisar Orman İşletme Müdürü Musa Karasu, ”Yangınla mücadele için helikopterlerin ve arazözlerin su alabilecekleri 30 metre çapında 4-5 metre derinliğinde konik su toplama çukurlarını, orman içindeki su kaynaklarının bulundukları yerlere 3-5 kilometrelik mesafelerde yapılması planlanmaktadır. Su toplama çukurlarının su kapasiteleri bin 200 tondur. Helikopter için bu miktar 600 sortilik, arazözler için de 400 arazözlük su demektir. Çukurların su kaçırmalarını önlemek için zeminlerine doğaya zarar vermeyen çevre dostu geotekstil kil örtü ile kaplanmaktadır." dedi.


Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü'nün bugüne kadar 6 adet su toplam çukuru yaptığını kaydeden Karasu, yıl sonuna kadar bu sayının 18 olacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 19:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?