22
Mayıs
2024
Çarşamba
AKHİSAR - MANİSA

Akhisar'a yeni mezbaha

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 2 milyon YTL'ye mal olan Akhisar Belediyesi yeni mezbahasının işletmeciğini ihaleyle Şaban Taşkıran aldı. 

Akhisar Belediyesi tarafından yaptırılan yeni mezbahanın işletme işini alan Şaban Taşkıran şunları söyledi: “Bir ay gibi kısa sürede yapılan ve son derece modern araç gereçlerle donatılan mezbaha çok önemli bir eksikliği ortadan kaldıracak. Yeni mezbahanın ufak tefek eksikler var, bunu kısa süre içinde tamamlayacağız. 1 Kasım'da tam kapasite ile büyük ve küçük baş hayvan kesimlerimize başlayacağız.” 

Yeni mezbahada deneme kesimine katılan Belediye Başkanı Salih Hızlı, ”10 Temmuz'da TBBM Başkanı Bülent Arınç tarafından açılışını yaptığımız yeni mezbahanın ihale ile işletmeciliğini Gülbeyaz Yemek Fabrikası sahibi Şaban Taşkıran'a 10 bin 500 YTL karşılığında kiraya verdik. Yeni mezbahada ayda 200 büyükbaş, bin 500 küçükbaş hayvan kesimi yapılacak. Mezbahanın denetim ve hijyen kontrolü belediyemiz tarafından yapılacak. Belediyemizin Veterineri Cihan Dalgıç tarafından hayvanların kontrolleri yapılacak. Ekim sonunda eski mezbaha kapanıp 1 Kasım'da tam kapasite ile burada kesimlere başlanacak.” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 09:25:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?