22
Mayıs
2024
Çarşamba
AKHİSAR - MANİSA

Akhisar'da Gaziler Günü

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 19 Eylül Gaziler günü nedeniyle Milli Egemenlik Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk kondu. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gaziler adına konuşma yapan Akhisar Muharip Gaziler Derneği Başkanı Suat Taryan, "Bugün, ülkemizin bağımsızlığını, Türk vatanının bölünmez bütünlüğünü, milli birlik ve beraberliğinin uğruna canlarını seve seve feda etmeyi göze alarak, gazilik onuruna erişen vefakâr ve fedakar gazilerimizin bu mutlu gününü kutlamanın heyecanı içindeyiz. Ülkemizi savunma konusunda kahramanlık destanları ile tarihin altın sayfalarına kaydedilen isimlerimiz, istiklal savaşı, Kore, Kıbrıs hiçbir zaman hafızalarımızdan silinmeyecektir. Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içersinde bağımsız ve hür olarak yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve siz değerli kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci içerisindeyiz. Bize emanet edilen bu kutsal vatan toprakları atalarımızdan almış olduğumuz güç ile sonsuza kadar koruyacak, gelecek nesillere aldığımız gibi teslim edeceğimizden hiç kimsenin endişesi olmasın" dedi. 

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı ise Hv. Svn. Tğm.Yavuz Akbal yaptı. Akhisar Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu öğrencilerinden Şevket Berk Kaşarcı ve Bilge Tetiker şiirler okudu. Misak-ı Milli Ali şefik İlköğretim Okulu izci öğrencisi Özge Sıvacı Gaziler Günü şükran konuşmasını okudu. Törenin sonunda izciler Mert Kayalı ve Simay Özlet, Akhisar Muharip Gaziler Derneği Başkanı Suat Taryan ve tüm gazilere çiçek verdiler.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 16:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?