22
Mayıs
2024
Çarşamba
AKHİSAR - MANİSA

Akhisar'da her kahvehaneye kitaplık

Manisa'nın Akhisar ilçesinde belediye ve Kahveciler Odası işbirliği ile ilçedeki bütün kahvehanelere vatandaşlara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla kitaplık kurma çalışması başlatıldı. 

Akhisar Kahveciler Odası Başkanı Erkin Güney ve yönetim kurulu üyeleri, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı' yı makamında ziyaret ederek işbirliği için teşekkür etti. Ziyarette kitaplıklar basına tanıtıldı. 

Kahvehanelerin kültür merkezine dönüşmesi gerektiğini söyleyen Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı “Bizi biz yapacak ve dünyaya bakışımızı değiştirecek tek şey kitaptır. Kitaba yaklaştığımız ölçüde ufkumuz genişler, kitaptan uzaklaşırsak da dünyadan habersiz insanlar oluruz. Küçüğümüzden büyüğümüze kadar okuma seferberliği içerisine girmeliyiz. Evimizde, işyerimizde ve bütün müesseselerde kitap bulundurmalıyız. Unutmamalıyız ki okuduğumuz kadar insanız. İtibarımız parayla, makamla değil, bildiklerimizle ölçülür. Daha doğrusu böyle olmalıdır. Bilgi en büyük değer olarak kabul edilmelidir. Kahvehanelerimizi sigara dumanlarının zehrinden kurtaralım. Kahvehane deyince oyun kağıtları ve okey taşları akla gelmesin. Onlar da olsun bir yerde ama bu yerler onlarla sınırlı kalmasın. Buralar; kitaplıkları, gazete ve dergileri bulunan nezih mekanlara dönüşsün. Demli çaylar içilirken kitap, dergi ve gazeteler de okunsun. Ben böyle bir kahvehane özlüyor ve istiyorum” dedi. 

Bu çalışmalarını uzun zamandır planladıklarını ve bu konuda belediye ile işbirliği içerisinde bulunduklarını belirten Akhisar Kahveciler Odası Başkanı Erkin Güney de, “Bu güne oda olarak üyelerimiz adına kurumlar ile iyi bir işbirliği gerçekleştirerek faaliyetlerde bulunduk. Benim için büyük önem arz eden en büyük projem ise kahvehanelerimize kitaplık çalışması olmuştur. Bu uygulamayı Ege bölgesinde fazla göremedik. Manisa çevresinde ilk kez ilçemizde gerçekleştiriyoruz." diye konuştu. 

Türkiye'nin kitap okuma karnesinin zayıf olduğuna dikkat çeken Güney, "Bin kişiden sadece birinin kitap okuduğunu ortaya koyan araştırma utanç verici rakamlarla dolu. Gençlerin yüzde 70'i hiç kitap okumuyor. Bu bağlamda kahvehanelerimizde kitaplık kurarak insanlara okuma alışkanlığı kazandıracağız. Her gün binlerce insanın girip çıktığı kahvehaneleri, boş insanların barındığı mekanlar olmaktan çıkarıp, hoşça vakit geçirilen, kitap gazete okunan yerler haline getireceğiz. Ayrıca bu uygulamalarımızı sadece ilçemiz içerisinde bulunan kahvehanelerde değil belde ve köylerimizde de başlattık. Bizlerle bu yolda işbirliği yapan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı' ya yönetim kurulumumuz adına teşekkür ediyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 17:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yaşar yıldız IP: 194.27.17.xxx Tarih : 26.12.2007 12:47:43

akhısar gencliğin kahvehanelerde yada ınternet koselrınde vaktını boşa harcamaları hoş degıl kıtap okuyarak yada farklı sosyal faliyetlerde bulunarak kendi bılgı duzeyını hem ılcemızın duzeyını yukseltmeye calısmalıdırlar sızde bıze yardım ederek ,kitaphane acarak kıtap okumaya tesfik etmelisiniz.tesekkur ederım.