22
Mayıs
2024
Çarşamba
AKHİSAR - MANİSA

Akhisar'da kurban pazarı denetimleri

Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarında kurbanlık denetimleri sürüyor. 

İlçe Tarım Müdürü Bedri Türk ile Akhisar Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Veletsin nezaretinde ekipler, Kovalık mevkiisndeki kurban pazarında denetimlere aralıksız devam ediyor. Veterinerler Fikret Özdemir, Ali Yürekli, Cihan Dalgıç'ın da katıldığı denetimlerde hayvanların sağlık kontrollerinin yanı sıra, hayvan sahipleri ve kurbanlık alacak vatandaşlara çeşitli uyarılar yapılıyor. 

Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan hareketlerinin arttığını, özellikle doğu illerinden Akhisar'a önemli miktarda hayvan geldiğini belirten İlçe Tarım Müdürü Bedri Türk, vatandaşın dini vecibelerini yerine getirirken sağlıklı hayvan almalarını sağlamak, artacak hayvan hareketleri nedeniyle hastalıkların yayılmasını engellemek amacıyla gerekli tedbirlerin alındığını ve denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü söyledi. Vatandaşın hormonlu hayvan satışlarıyla ilgili endişelerine cevap veren Veteriner Ali Yürekli de, “Kurbanlık alırken hayvan üzerinde bulunan yağ bezesi veya çeşitli şişkinlik veya yırtınmalar hormon olarak algılanıyor, aksine bunların hiçbir zararı yoktur. Hormonlu hayvanı vücudundaki belirtilerle anlamak mümkün değildir. Ancak çeşitli analizlerle belirlenebilmektedir. Hayvan aldığımızda dikkat edeceğimiz bu konudaki en önemli husus hayvanın yaşına göre kilosuna dikkat etmemiz gerekmektedir.” dedi. 

Akhisar Belediyesi Veterineri Cihan Dalgıç da yapılan denetimlerde şu ana kadar herhangi olumsuz bir duruma rastlanılmadığını ve bu denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini ifade etti. Öte yandan Kovalık mevkiinde kurulan hayvan pazarında büyükbaş hayvanların bin 800 ile 3 bin YTL, küçükbaş hayvanların ise 200 ile 400 YTL arasından satışa sunulduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 15:38:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?