24
Mayıs
2024
Cuma
AKHİSAR - MANİSA

Akhisar'da şenlik zamanı

Akhisar'da bu yıl gerçekleştirilecek Uluslararası Halk Oyunları ve Dans Şenliği’nin yanı sıra geleneksel Çağlak Festivali ile birlikte ilçe, 15 günlük şenlik dönemi yaşayacak.

Akhisar Kaymakamı Seyfullah Hacımüftüoğlu ile Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Manisa Valisi Orhan Işın’ı makamında ziyaret ederek şenliklerin programı hakkında bilgi verdi. Vali Orhan Işın, 15-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek 5. Uluslararası Halk Dansları ve Gençlik Şenliği’ne 11 ülkeden katılımcının geleceğini, öğrencilerin Akhisar’lılar tarafından evlerde misafir edileceğini belirterek, "Bu organizasyon, Akhisar ve Manisa ile ülkemizin tanıtımı açısından çok büyük önem taşımaktadır. Bu sebepten dolayı Akhisar’daki tüm yöneticilerimizi kutluyorum" dedi.

Bu arada, Vakıflar Haftası nedeniyle Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen organizasyonda Akhisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın Kamu Vakfı 1.’liği ödülünü aldığını hatırlatarak, "Vakfımız özel vakıflarında yer aldığı 4 bin 500 vakıf içerisinde 5. sırada, kamu vakıfları sıralamasında ise 1. sırada yer aldı. Çok güzel bir çalışma göstermişler kendilerini tebrik ediyorum" diye konuştu.

Akhisar Kaymakamı Seyfullah Hacımüftüoğlu ise, ödülü Akhisar olarak değil Manisa olarak aldıklarını dile getirdi. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, 20-30 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan 546. Çağlak Festivali hakkında bilgi verdi. Hızlı, "Şenliğimiz Türkiye’nin en eski ve köklü geleneksel şenliklerinden biridir. Bu yıl şenliklerimiz diğer yıllara oranla daha farklı olacak. Şenliklerimizi kültürel ağırlıklı olarak hazırladık. Tabi burada zeytinimizi ön plana çıkararak marka olmak için çaba gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 12:13:38
Güncelleme :20 Mayıs 2005 Cuma 18:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?