20
Mayıs
2024
Pazertesi
AKHİSAR - MANİSA

Akhisar'ın kuzeyini kazıyacaklar

Adnan Menderes Üniversitesi ve TÜBİTAK'ın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, Akhisar merkez olmak üzere Manisa ve çevresinde tarihi kazı çalışmalarının ikinci etabı Akhisar'da devam ediyor.


Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı'yı makamında ziyaret eden ve geçen yıl Eylül ayındaki bulgularda Akhisar'ın tarihinin 9 bin yıl olduğunu ortaya çıkaran Adnan Menderes Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Engin Akdeniz, proje başkanı olarak yapılacak çalışmalar hakkında geniş bilgiler sundu. Projenin başkanlığını bir heyet ile yürüten Adnan Menderes Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Engin Akdeniz, Akhisar ve çevrelerinin prehistoryarı ve protohistoryası hakkında incelemelere başlandığını belirterek, “18 Ağustos tarihinde başlayan proje TÜBİTAK Kültür ve Turizm Başkanlığı ile Akhisar Belediyesi tarafından desteklemeleri ile bu seneki yüzey çalışmaları Akhisar'ın kuzeyinde yoğunlaşacaktır. Çalışmaların en önemli kısmını bakanlık temsilcisi müzeler uzmanı Antropolog İsmail Çoban oluşturacaktır. Yaklaşık 3 hafta sürecek çalışmalar kapsamında Gelenbe yakınlarında 100 yıl önce çıkartılan mezarlıklar bölgesinde yüzeysel çalışmalara başlıyoruz. Bu bağlamda bizlerin çalışmalarında bütün yardımları seferber eden Akhisar Belediyesi Başkanlığına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Öte yandan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Rafet Dinç, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ile Thyateira projesi hakkında görüşmelerde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 17:21:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?