18
Mayıs
2024
Cumartesi
AKHİSAR - MANİSA

Akhisar'ta tren kamyonete çarptı: 5 ölü, 2 yaralı

Manisa'nın Akhisar İlçesi yakınlarındaki bir hemzemin geçitte, trenin çarptığı işçi kamyonetinde bulunan 5 kişi hayatını kaybederken, sürücü ve bir işçi ise hafif şekilde yaralandı. Kaza sırasında kamyonetin kasasında bulunan diğer işçilerin ise kendilerini araçtan atarak kurtuldukları bildirildi.
Edinilen bilgiye göre olay, bu sabah saat 7.30 sıralarında meydana geldi. Ankara'dan İzmir'e seyreden 31128 sefer sayılı Mavi Tren, Akhisar Organize Sanayi Bölgesi Kayalıoğlu Mevkii'ndeki hemzemin geçide geldiğinde, bir fabrikaya seramik işçisi taşıyan 35 P 0615 plakalı kamyonete çarptı. Kazada, trenin çarparak sürüklediği kamyonette bulunan işçilerden Halil İbrahim Turan, Bahri Bülbül, Mehmet Tan, Şahin Dadaş ve ismi henüz belirlenemeyen Gökhan soyadlı işçi olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada kamyonet sürücüsü Sabri Demir ile işçi Cemal Tavşan ise çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, Akhisar Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.
Bu arada, kaza sırasında kamyonette bulunan ve trenin geldiğini gören Ali Erkal, Mehmet Hazar, Hayati Çeken, Adnan Gelir, Hayri Kayum ve Musa Küçükcan adındaki işçilerin de kamyonetin kasasından atlayarak canlarını kurtardıkları öğrenildi.
Kamyonetin hemzemin geçide kontrolsüz girmesi nedeniyle oluştuğu sanılan kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
MANİSA-İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2004 Salı 15:08:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?