25
Mayıs
2024
Cumartesi
AKHİSAR - MANİSA

Başkan esnafla kahvaltıda buluştu

AKHİSAR BELEDİYE BAŞKANI SALİH HIZLI, ESNAF İLE KAHVALTIDA BULUŞTU

Kethüda Mahallesi Hergelen bölgesi esnafı Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ile birlikte sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi ve Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel’in de katıldığı kahvaltı da bir çok esnaf da belediye yetkilileri ile bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Kahvaltı sonrası söz alan Kethüda Mahallesi Muhtarı İsmail Çakırdere, “

Mahallemizin birkaç sorunu bulunmaktadır, onları da başkanımıza ilettik. Daha önceki belirttiğimiz sıkıntılar noktasında göstermiş olduğu ilgi için başkanımıza ve belediye yönetimine mahallemiz adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Akhisar Belediyesi'nin kurum olarak çok iyi konumda olduğunu belirten Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, "Tabi ki bu duruma gelene kadar çok iyi bir iş planlaması vardır. Bizler öncelikle belediyenin kurumsal anlamda rahat çalışma ortamını oluşturduk. Belediyedeki tüm birimlerimiz birbirleri ile koordineli olarak çok iyi bir çalışma ortamı oluşturmuşlardır. Ancak bizler popülist bir yaklaşım ile her yere yetişmeye çalışsaydık bu ödeme planını düzenleyemezdik ve bugün faiz ile boğuşuyor olurduk. Akhisar Belediyesi borçsuz bir belediyedir, vadesi geçmiş hiçbir borcumuz yoktur. Sadece vadesi gelmemiş iller bankasına olan borçlarımız vardır, bunlar da vadesi geldiğinde ödeyeceğimiz borçlarımızdır. Akhisar Belediyesi artık kurumsal anlamda günü gününe borcunu ödeyen ve alacağını alan bir kurum haline gelmiştir. Önümüzdeki dönemlerde hizmetlerimiz daha da fazla fark edilecektir. Diğer kurumlar ile yap boz olmasın diye alt yapı koordinasyonumuzu da sağlıyoruz. İşlerimizi aceleye getirmiyoruz, planlı ve programı bir şekilde ilerleme kaydediyoruz. İşlerimizi doğru düzgün ve planlı bir şekilde de yaptığımız da bunlarda bize avantaj sağlıyor. Artık müdürlerimiz de belediyemizi kurumsal anlamda çalıştırmaya başladılar. Birimlerimiz kendi aralarında koordinasyonu sağladığı gibi diğer kurumlar ile de koordinasyonu sağlamış durumdadırlar. Bu da daha etkin ve verimli bir hizmet yapmamızı sağlamaktadır." dedi.

İhalelerin çok iyi ve şeffaf bir ortamda gerçekleştiğini kaydeden Hızlı, "En iyi şartlarda verdiğimiz ihaleler sonrası kontrolleri en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. En iyi hizmeti en ucuza almaya gayret ediyoruz. Verimlilik artık özel kurumlarda önemli olduğu kadar kamu kurumlarında da önemini artmıştır. Verimlikte optimum verimlilik çok önemlidir. Bizler de bunu sağladığımıza inanıyorum ve daha da ilerleyecektir. Akhisar Belediyesi bir kamu kurumu ancak özel bir şirket mantığı ile yürütme ivmesi git gide artmaktadır” diye konuştu.

AKHİSAR BELEDİYE BAŞKANI SALİH HIZLI, ESNAF İLE KAHVALTIDA BULUŞTU
AKHİSAR BELEDİYE BAŞKANI SALİH HIZLI, ESNAF İLE KAHVALTIDA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 16:04:03
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 16:45:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?