Manisa'nın Akhisar ilçesinde bir tarım şirketi, çevre belde ve köylerde bulunan çiftçilere yönelik damlama sulama semineri düzenledi.
Akhisar'da 3 yıldır faaliyet gösteren Armoni Tarım şirketinin Tütün Otel'de gerçekleştirdiği seminere Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Süleyman Kodal, Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Danışmanı ve Proje Uzmanı Dr. Nuvit Soylu, Albatros Tarım şirketinden Ziraat Mühendisi Mahmut Karadağ ve Çayırköylü Filtre Sistemleri Ziraat Mühendisi Güray Önal'ın konuşmacı olarak bulunduğu seminere yaklaşık 120 çiftçi katıldı.
Armoni Tarım şirketi adına açılış konuşması yapan Ziraat Mühendisi Mehmet Akif Aksezgin uygulamakta oldukları şirket politikaları ve tarımsal sulamaları hakkında bilgiler verdi. Aksezgin, "5 ziraat mühendisimizin yurt dışı tecrübeleriyle ilçeimze damla sulama sistemini sunduk. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalar gösteriyor ki damla sulama sistemlerinde bir önceliğe imza attık. Yaygın bir şekilde ihtiyacı olan bölgelerde damlama sulama sistemlerini gerçekleştirdik." dedi. Çiftçilerin sorunlarını dinlemek ve talepleri doğrultusunda sorunlarını paylaşmak için bu toplantıyı düzenlediklerini belirten Aksezgin, katılımlarından dolayı çiftçilere teşekkür etti.
Daha sonra seminere geçildi. Damla sulama hakkında bilgi veren Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Süleyman Kodal, damla sulama sisteminin yeni olmadığını vurgulayarak, "Bu sistem televizyonlarda yeni bir olaymış gibi gösteriliyor aslında uzun zamandır kullanılıyor. Kuraklığın bu yıl yoğun olduğu bir yaz döneminde damla sulama sistemleri daha çok gündeme gelmeye başladı." dedi. Kodal konuşmasının devamında sistemin faydalarını aktardı.
Şuan yeni yapılanmakta olan damlama purojelerinde ziraat mühendisti, elektrik mühendisti, ve jeolojı mühendislerimizle yüksek kadroda eskişehir ve çevresinde hizmet vermekteyiz. Tüm yeniliklere açık olan firmamızda yeni düşünce ve purojelerinizi beklioruz. Çiftçinin sadece bize başvurmasıyla başlayan ziraat bankasının %0 faizle verdiği kredilerin iş takipliğini üstlenen firmamızda purojelerinde üçretsiz olduğunu belirtirken bu tür çalışma ve toplantı seminer gibi faliyetlerin çiftçiye yönelik daha fazla olması gerektiğini düşünüyoruz bu gün bi çok köylere gittiğimizde damlama dediğimizde oda nasıl oluyomuş gibi cümlelerle karşılaşıyoruz ve çiftçinin ziraat bankasının verdiği beş yılda ödemeli 0 faizle verilenm krediden haberinin olmadığınıda biliyoruz yada haberi olanlarda bankaların kendilerine zorluk çıkarttığını öne sürüolar bunun kaynağınında bizim düşüncelerimize göre iş takibinin purosüdürün tam anlamıyla bilinmediğinden kaynaklandığını düşünüoruz yapılan seminerlerde bu tür bilgilerinde gözönüne alınarak seminerlerin daha geniş kapsamda olması dileklerimizle... bizlere yorum hakkı verdiğiniz için çok teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dileriz.
slm damala sulama ile ilgili seminer ve toplatılar yapilmakta olup ve çifcilerimizin daha iyi bilgilendirmek amacıyla bazı ornek projeler atılımda bulunmamız gerekiyor eurodrip gaziantep bayii sürücütarim gsm 05435153645 saygılarımla