29
Mayıs
2024
Çarşamba
AKHİSAR - MANİSA

Doruklu öğrenciler tarihi mezarı gezdiler

Özel Doruk Lisesi öğrencileri Tarih Kulübü çalışmaları altında tarih öğretmenleri İlknur Tercan eşliğinde Akhisar'daki Tepe Mezarı'nı gezdiler.


Doruk Koleji Tarih Kulübü, öğrencilerin yakın çevrelerini araştırıp tanımaları ayrıca tarihi ve kültürel miraslarının farkına vararak sahip çıkıp korumalarının amaçlandığı "Yerel Tarih” çalışmaları kapsamında Akhisar'daki ilkçağ Romalılar döneminden kalma “Tepe Mezarı” bölgesine yapılan bir gezi ile çalışmalarına başladı. Doruklu öğrenciler; aslen bir Bazilika olduğunu öğrendikleri bu alanın Hıristiyanların Hac için son ziyaret bölgesi olduğu ve Osmanlılar döneminde mezar olarak da kullanıldığı için bu isimle anıldığını da öğrendiler.


Özel Doruk Lisesi Müdürü Hasan Köroğlu, “Bu tür etkinliklerle amacımız, çocuklarımızın kitaplarda gördüğü, okuyup öğrendiği konuları onlara göstererek ve yerinde öğretmektir. Çocuklarımız böyle tarihi yerlerin ulaşılamayacak ve sadece kitaplardan görülecek yerler olmadığını öğrendiler. Ders programlarıyla da uyumlu olarak yapılan bu çalışmalar; öğrencilerin tarihi günlük hayatlarının bir parçası olarak görmeleri ve sınıflarda işlenen konuların aslında onların yakın çevrelerinden çok da uzak olmadığı bilincine varmaları ve tarih dersine olan bakış açılarını değiştirmeyi amaçlamaktadır. “ dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 17:04:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?