18
Mayıs
2024
Cumartesi
AKHİSAR - MANİSA

DSP, çiftçi mitingi düzenledi

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Türk çiftçisinin Atatürk’ün deyişiyle bir zamanlar ’efendi’ iken bugün köle hale getirildiğini söyledi.

DSP’nin çiftçi mitingi Akhisar Milli Egemenlik Meydanı’nda bine yakın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Miting öncesi Akhisar Belediyesi Halkoyunları Ekibi bir gösteri sundu. Ardından kürsüye gelen Genel Başkan Zeki Sezer, konuşmasında AK Parti Hükümeti’ne yüklendi.

Sezer, "Pamuk ve üzümde girdiler yüksek. Çiftçimiz, köylümüz istediği fiyatı alamıyor. Yerel yönetimlere önem verildiği söyleniyor. Bu nasıl yerelleşme? Köy hizmetleri kapatılamaz. Köylü milletin efendisiydi. Ne oldu? ABD ve Avrupa, Türkiye çiftçisini ezer. Sizler için geldim buraya. Dün efendi olan çiftçi köle oldu. Çiftçi aç kalsın, toprağını yabancı alsın olur mu? Geçim şartları her geçen gün zora gidiyor. Köylümüz daha iyi yaşam istiyor. Hükümet köylünün, çiftçinin yararına hiçbir çalışma yapmıyor. DSP olarak biz köy köy dolaşıyoruz. Bize destek verin" dedi.

Sezer mitingin sonunda önce Akhisar Kaymakamı Seyfullah Hacımüftüoğlu’nu, ardından da Akhisar belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamlarında ziyaret ederek teşekkür etti.

MANİSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 10:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?