15
Mayıs
2024
Çarşamba
AKHİSAR - MANİSA

Dünya Harmoni Koşusu 2006 ekibi Akhisar'da

Dünya Harmoni Koşusu (World Harmony Run) 2006'nın Türkiye'de koşan ekibi 2 Mart'ta Lizbon'dan başladıkları programın ardından Yunanistan üzerinden Çeşme, Urla, Narlıdere, İzmir, Manisa güzergahlarını izleyerek en son Akhisar'a geldiler. 

Dünya Harmoni Koşusu ülkeler arasındaki dostluk ve anlayışı güçlendirmeyi hedefliyor. Farklı milletlerden oluşan koşu grubu dostluğu simgeleyen bir meşale ile Türkiye'nin de aralarında bulunduğu toplam 48 ülkede koşarak yüzlerce kişinin kalbine sesleniyor. İki Alman, iki Avusturyalı, bir Hollandalı, bir Yeni İzlandalı, bir İtalyan, bir Slovenyalı ve iki Türk olmak üzere 10 kişiden oluşan ekip, Akhisar' dan sonra Balıkesir ve Susurluk güzergahını izleyerek, 19 Mayıs akşamı İstanbul'a varacak. İstanbul'da geçirecekleri bir günden sonra Çorlu, Lüleburgaz, Babaeski ve Kırklareli güzergâhını koşarak 22 Mayıs'ta Bulgaristan'a geçerek Türkiye'den ayrılacak. Kafile başkanı Avusturyalı Dipavanjan Renner, her gittiği yerde okulları, kulüpleri, valileri, belediye başkanlarını ziyaret ettiklerini ve uyum içerisinde dünya mesajı verdiklerini belirterek, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı'ya tişört hediye etti. 

İlk olarak sabah saat 10:00' da AK-SEK Vakfı binasında vakıfın genel sekreteri Sabahat Uzun ve kadın komisyonu üyeleri Erba Sengel, Serpil Sözcüer, Sinem Nomak, Necla Koşun tarafından kahvaltı verildi. Kahvaltıya Dünya Harmoni Koşu grup üyeleri, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve eşi, Akhisar AK-SEK Vakfı Başkanı Vehbi Başaran ve eşi, AK-SEK Vakfı kadın kolları üyeleri, Akhisar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden Zeynep Hayman, AK-SEK Yönetim Kurulu Üyesi Erol Uygun, Sinem Kabasakal, Arslan Sengel, Akhisar Koleji'nden Tamşuar İzmirlioğlu, Akhisar Belediye Zabıta Müdürü Ali Velestin katıldı. 

Meşaleyi alan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, "Tüm arkadaşlarımızın Akhisar' dan geçmesi bizim için mutluluk verici oldu. Arkadaşlarımızdan meşaleyi aldıktan sonra üzerlerindeki pozitif enerji bizlere geçti. Üstlendikleri görev güzel bir misyon, dünya barış ve huzur ortamında medeniyetleri tarihimizde hep birlikte gördük. Önemli olan zengin medeniyetlerimizi yaşatmak ve zenginliğini korumaktır. Farklı medeniyetlerimizin yok olma noktasında bu tür etkinlikler bunları yaşatmada katkı sağlayacaktır" dedi. 

Daha sonra meşaleyi alan Akhisar Sağlık Eğitim Kültür Vakfı (AK-SEK) Başkanı Vehbi Başaran, "Dünya Barışı için sizlerden meşaleyi aldık. Dünya barışı teşhis edilemedi bizler bunları beceremedik ama hala ümit vardır. Bu ümitle bu meşaleyi onlara veriyorum" diye konuştu.
Kahvaltı sonrası koşu üyeleri ellerinde Türk bayrağıyla Akhisar Belediye Stadına koştular. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı koşu üyelerini stad kapısında karşıladı. Daha sonra meşale ile birlikte stadı bir kez turlayarak koşu yapıldı. Son olarak stadyumdan Akhisar Tekel binasına kadar şehir içerisinde yapılan kısa koşunun ardından World Harmony Run üyeleri Akhisar' dan ayrıldılar.
World Harmony Koşusu'nu destekleyenler arasında, "Mikhail Gorbvaçov, Carl Lewis, Paula Padcliff, Paul Target, Tegla Loroupe" isimleri yer alıyor. 
iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2007 Çarşamba 10:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?