19
Mayıs
2024
Pazar
AKHİSAR - MANİSA

Eczacıdan ruhsat tepkisi

Akhisar ilçesinde eczane açmak için ruhsat başvurusunda bulunan bir eczacı, 5 ay süreyle ruhsat alamadığı için Eczacılar Odası'nı kendine özgü ilginç bir yöntemle protesto etti.

İnsanların anlam veremediği ve meraklı bakışları arasında, 5. ayın sonunda aldığı ruhsatı iple arkasından yerde sürükleyerek şehir merkezinde dolaşan Eczacı Şahin Devecel, "Bu ruhsatın peşinde tam 5 ay koştum. Şimdi de o benim peşimde koşsun" diyerek kendine özgü bir yöntemle Eczacılar Odası'nı ve bürokrasiyi protesto etti.

1978 yılında eczacılığa başlayan Şahin Devecel, yaklaşık 15 yıl İstanbul'un çeşitli yerlerinde eczacılık yaptıktan sonra Amerika'ya gitti. Amerika'da yaşadığı dönemde felç geçiren Devecel iyileştikten sonra Türkiye'ye geri dönerek Akhisar ilçesinde eczane açmaya karar verdi. Ancak yaptığı ruhsat başvurusu 5 ay onay bekledi. Normalde 20 günde verilen ruhsatın 5 ayda verildiğini belirten Devecel, sakat olduğu için eczacılık yapamayacağını öne sürerek ruhsatı vermediklerini iddia etti. Bu ekonomik krizde 5 aydır boş yere kira ödediğini belirten Şahin Devecel, "Torpili olanlar 20 günde alırken bana 5 ay ruhsat vermediler. Birileri yanımda çalışan kalfayı arayarak, 'O sakat. Eczacılık yapamaz. Sen onun yanında çalışma demişler.' Ben yürümekte zorluk çekiyorum akıl sağlığım yerinde, benim diplomamı onlar mı verdi? Neden yapamayacakmışım? Ben de bu durumu kendime özgü bir yöntemle protesto etmeye karar verdim. Tam 5 ay peşinde koştuğum ruhsatı aldım. Ancak şimdi de ben onu peşimde koşturuyorum" dedi.

Yaşadığı bu olayı protesto etmek için peşinde sürüklediği ruhsatla birlikte cadde cadde dolaşan eczacıyı görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken, bazıları ise yaptığı eylemi destekleyerek kutladılar.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 20:35:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?