25
Mayıs
2024
Cumartesi
AKHİSAR - MANİSA

Engelliler haftası dolu dolu geçti

Akhisar Kaymakamlığı İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Akhisar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kutlama töreni Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonu’nda yapıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Başarılı çalışmalarından dolayı Manisa Sosyal Hizmetler il Müdürü Murat Nail Gelgeç; Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Suudi Arslan ve Akhisar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Alim Yavuz’a Teşekkür Belgesi verdi. Özel Rehabilitasyon Merkezleri öğrencilerinin yaptığı bir birinden güzel oyunlar ve skeçler büyük beğeni topladı. Okunan şiirler ise salonu dolduran seyircilere duygulu anlar yaşattı.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Suudi Arslan yaptı. Suudi Arslan; “Engelliler Haftası nedeniyle bir haftalık yoğun bir programın ardından faaliyetlerimizi taçlandırmak adına düzenlediğimiz ödül törenine hoş geldiniz. İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü olarak, bağlı kuruluşumuz Akhisar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi koordinatörlüğünde, ilçemizde bulunan bütün özel eğitim merkezlerinin de üst seviyede katılımıyla dolu dolu bir hafta geçirdik. Yarıştık, eğlendik, kazandık, kaybettik, terledik ve sonucunda gördük ki, yok aslında birbirimizden farkımız. Başlangıç vuruşunu yapma fırsatını bulduğum futbol turnuvasını izlerken bir engelli kardeşimizin gol attıktan sonra ki sevincine şahit oldum. Tribünlere sus işareti yapıyor, formasını yüzüne çekiyor, çıkartıyor, takla atıyor. Kısacası yeşil sahalarda ne görüyorsak engelli kardeşlerimizde aynı tepkileri gösteriyorlar. Sadece fırsat vermemizi bekliyorlar. Akhisar Belediyemizin bizzat başkanımızın şahsi destekleri olmak üzere kurumsal desteğiyle yapılan bu turnuvalar engelli kardeşlerimize sunulan güzel bir fırsattı. Bir güzelliğin anlamlı olması ve daha da önemlisi anlamlı kalabilmesi için sürdürülebilirliği gerekmektedir. Biz bu bir haftalık faaliyetlerimizden aldığımız mutluluğu her sene tekrarlamak için kararlıyız. Bunun için gerekli enerjimiz, azmimiz, motivasyonumuz, personelimiz ve daha da önemlisi çok güzel ekip ortaklarımız var. Yaptığımız çalışmalarda en büyük kazancımızın, engelli kardeşlerimizin yüzlerinde papatyalar gibi açan gülücükler ve onlar yarışırken ailelerinde gözlemlediğimiz gurur oldu” dedi.

Törende konuşan Manisa Sosyal Hizmetler il Müdürü Murat Nail Gelgeç ise “Akhisar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimiz henüz yeni bir kuruluş olmasına rağmen, başta Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız olmak üzere tüm Akhisarlıların destek ve teveccühleri sayesinde çalışan tüm personelimizin de gayret ve fedakar çalışmaları sonucu, kuruluşumuzun oldukça güzel bir noktaya geldiğini hep birlikte müşahede etmekteyiz. Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenmiş olan etkinliklerin bu güzel uyumlu çalışma neticesinde ortaya çıktığını görüyoruz. İl müdürü olarak bu etkinlik programında emeği geçen personelimize belgelemek suretiyle vermek istedim” diye konuştu.

Törende konuşan Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek ise ülkemizde milyonlarca engelli vatandaşın bulunduğunu belirterek, “Bir kısmı doğuştan, bir kısmı sonradan engelli durumuna geliyor. Bir kısmı bedensel, bir kısmı zihinsel engelli diye ayırdığımız bu vatandaşlarımız mümkün olduğunca kendi aileleri tarafından başlamak üzere resmi kurum ve kuruluşların aracılığıyla kendilerinin yeterli hale gelmesi toplumda olumlu rol üstleniyorlar. Akhisar’ımızda yüzlerce engelli vatandaşımız, çocuğumuz, bireyimiz var. 6 ay önce açılan Akhisar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde 41 vatandaşımız yatılı olarak kalıyor ve değişik hizmetler sunuluyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün denetiminde 6 tane Rehabilitasyon Merkezinde eğitilebilir, öğretilebilir durumda olan çocuklarımıza haftanın belli günlerinde eğitim veriliyor. Engellileri kapatmak, onları toplumdan soyutlamak, dışlamak acımak yerine el birliği ile normalliğe çalıştırmamız gerekiyor. Ancak bu şekilde onları kazanabiliriz., psikolojik olarak rahatlatabiliriz. Sosyal Hizmetler müdürümüz, Bakım Müdürümüz, personeli ve sportif faaliyetlere katılan öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Akhisar Kaymakamlığı İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Akhisar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen program, Akhisar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin hazırladığı slayt gösterisinden sonra, Özel Sevgi Eli Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin dans gösterileri, Gerçek Özel Eğitim Merkezi örencilerinin dans gösterisi, Genç Başak Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin dans gösterisi, Aksek Sevgi Çocukları Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinin halk oyunu gösterisiyle devam etti.

Programda masa tenisi, langırt ve elektronik dart müsabakasında yer alan öğrencilere ve futbol müsabakalarında birinci olan öğrencilere kupa ve madalyalarını Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Manisa Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Nail Gelgeç, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Atçı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Yiğit, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Suudi Arslan ve Akhisar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Alim Yavuz verdi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 11:39:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?