16
Mayıs
2024
Perşembe
AKHİSAR - MANİSA

Eski sevgili kurbanı

MANİSA'nın Akhisar İlçesi'nde, belden aşağısı tutmayan engelli 25 yaşındaki Yeliz Başana, 3 yıl resmi nikahsız birlikte yaşadığı 46 yaşındaki işsiz Yaşar Gündoğdu tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Gündoğdu, Yeliz Başana'nın ablası 29 yaşındaki Gülay Başana'yı da yaraladı.

Olay dün saat 17.00 sıralarında Akhisar'ın Hacıishak Mahallesi 131 Sokak 59 numaralı evde meydana geldi. Belden aşağısı tutmayan Yeliz Başana, 5 yıl önce tanıştığı Yaşar Gündoğdu ile 3 yıl boyunca kendi evinde yaşadı. Genç kadın, kendi ekonomik durumu da iyi olmadığı için 2 yıl önce, işsiz olan Yeliz Gündoğdu'dan ayrıldı.

Yeliz Başana'nın evine gelen Gündoğdu, yeniden birlikte yaşamak istediğini söyledi. Bu isteği reddeden ve “Babamın emekli maaşı var. Onun için tekrar geldin. Çalışmıyorsun. Hep hazır yiyorsun'' dediği belirtilen genç kadına saldıran Yaşar Gündoğdu, karın ve göğsünden bıçakladı. Kardeşinin bıçaklandığını gören abla Gülay Başana, eline geçirdiği demir çubukla Yaşar Gündoğdu'nun başına vurdu. Başı yarılan Gündoğdu, bu kez Gülay Başana'nın üzerine saldırarak onu da 2 yerinden bıçakladı.

Yaralan Gülay Başana kaçarken, çığlıkları duyan komşuları polisi aradı. Kısa sürede gelen polisler, kanlar içindeki Yaşar Gündoğdu'yu yakalarken, Yeliz Başana'nın öldüğü anlaşıldı. Yaralanan Gündoğdu ve Gülay Başana, Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ayakta tedavi gören Yaşar Gündoğdu, gözaltına alındı. Abla Başana'nın tedavisinin sürdüğü belirtildi.
DHA/AA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2007 Pazartesi 10:11:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?