22
Mayıs
2024
Çarşamba
AKHİSAR - MANİSA

Gençler organ bağışında bulundu

Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastahanesi uzmanları Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksek Okulu öğrencileri organ bağışı konusunda bilgilendirdi.

Bilgisayar bölümü öğrencileri Ayşe Arık, Seher Razlık, otomotiv öğrencisi Levent Eker ve Akhisarlı gönüllü Melih İnce, hastane başhekimliğine başvurarak girişinde organ bağışı standı açmak istediklerini bildirdi. Üç gün hastahaneye gelenleri bağış konusunda bilgelendiren gönüllü öğrenciler, 90 kişinin organlarını bağışlamasını sağlayıp formlarını doldurdu. 

Gönüllü arkadaşları adına konuşan Arık, şunları söyledi: "Kan bağışı konusunda Dr. Selin Köksal, organ bağışı konusunda da Dr. Sancar Köksal sunum yaptı. Biz de arkadaşlarımla o gün 30 ünite kan bağışı yapılmasını sağladık, 30 kişinin de organlarını bağışlamalarını sağlamıştık. Arkadaşlarımla halıkımızı da organ bağışı konusunda en iyi şekilde bilinçlendirmek için stand açmak istedik. Hastane yönetimi kabul etti. Üç gün halkı broşürlerle aydınlatırken, toplam 90 kişi de form doldurarak organlarını bağışladı. Çok mutluyuz. Bir hafta içinde kampüsümüzde ve hastahanede toplam 120 kişinin organlarını bağışlamasını sağlarken, en az 2 bin kişiyi de bilgilendirmiş olduk."
Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 09:57:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
levent eker IP: 85.110.206.xxx Tarih : 6.09.2007 11:01:38

hocam az kaldı geliyorum.yardım edbileceğim bişey varsa bu mail adresinden bana ulaşabilirsin hocam