17
Mayıs
2024
Cuma
AKHİSAR - MANİSA

Gördük Çayı kirleniyor

Akhisar İlçesi yakınlarındaki Gördük Çayı’nda meydana gelen kirlilik yüzünden yüzlerce balık su yüzüne vurdu.

Gediz Nehri’nin kollarından olan Gördük Çayı’nın geçtiği Bekirler Köyü bölgesindeki 4 kilometrelik bölümünde milyonlarca balığın su yüzeyine vurması, bölge halkını harekete geçirdi. Emekli astsubay Mehmet Üstenci, çocukluğunda balık tutup yüzmeyi öğrendiği çaydaki balıkların, zeytin ve zeytinyağı fabrikalarının atıklarından kaynaklanan kirlilik yüzünden öldüğünü ileri sürerek, "Fabrikaların kapanmasını istemiyoruz. İhracat yapıp ülkemize döviz kazandırıyorlar. Sadece çevreye ve doğaya saygılı olmalarını istiyoruz" dedi.

Çevre sakinleri ise 25 yıl önce Gördük Çayı’ndan balık tutup salamurasını yaptıklarını ifade ederek, "Bir aydan bu yana çayın üzeri ölü balık tarlası gibi. Pis kokudan geçilmiyor. 2 kilometre ötedeki Bekirler Köyü’nün kanalizasyonu bile bu çaya akıyor. Yetkililerin buna bir çare bulmasını istiyoruz" dediler.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ise, "Görüntü hiç iç açıcı değil. Balık ölümlerinin kesin nedeni araştırılmalı. En kısa zamanda çözüm bulmak için biz belediye olarak üzerimize düşen yapmaya hazırız. İşletmelerin de çözüm bulacakları sanıyorum" diye konuştu.

akhisar
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 11:02:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?