19
Mayıs
2024
Pazar
AKHİSAR - MANİSA

Karakolda kamera var

Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde, emniyet müdürlüğü ile merkezde bulunan 2 karakol ve ilçe jandarma bölük komutanlığı kameralarla donatıldı.
Akhisar Kaymakamı Seyfullah Hacımüftüoğlu Merkez Karakolu'nda dün, Manisa Valisi Orhan Işın, İl Emniyet Müdürü Kahraman Koçak ve İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Bulut'a sistem hakkında bilgi verdi. Müftüoğlu, "Belki Türkiye'de ilk defa bu uygulamayı gerçekleştirdik. Avrupa insan uyum yasaları çerçevesinde hem vatandaşlarımızın, hem de güvenlik kuvvetlerimizin zan altında kalmaları önlenmiştir" dedi.
Vali Orhan Işın ise Akhisar'ı örnek alıp aynı uygulamayı Manisa merkez ve ilçelerine de taşımayı önerdi.
Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Merkez ve Şehit Ilgaz Karakolları'nda ve İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'nda bilgisayar destekli kurulan sistemde, binaların içi kameralarla takip edilecek. Görüntüler 21 gün öncesini de ihtiva edecek şekilde istendiği zaman adli makamlara verilebilecek. Böylece karakollardaki işkence iddiaları da önlenmek isteniyor.
Manisa- iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2004 Salı 17:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet polat IP: 81.215.172.xxx Tarih : 15.11.2007 12:34:23

abi çok gzl olmuş hiç olmazsa insanın içinde bir şüphe olur yani şöle der ya kameralar var napıoz olum felan yani korkarlar bir nevi