16
Mayıs
2024
Perşembe
AKHİSAR - MANİSA

Mevlana, Akhisar'da anıldı

2007 Mevlana Yılı dolayısıyla Manisa'nın Akhisar ilçesinde İlim ve Kültür Vakfı ile Akhisar Belediyesi işbirliğinde "Aşk Çağlayanı Mevlana" adlı tasavvuf konseri ve konferans düzenlendi. 

Mevlana'nın 800. doğum yıldönümü etkinlikleri kapsamında Belediye Parkiçi Kültür Salonu'nda gerçekleştirilen propgrama yaklaşık 700 kişi katıldı. Gecede ilk olarak Akhisar İlim ve Kültür Vakfı tarafından oluşturulan grubun tasavvuf müziği konseri ile başladı. Daha sonra gecede mesleğinin 40. yılında 40. kitabını çıkaran yazar Vehbi Vakkasoğlu Mevlana'yı anlattı. Program yaklaşık 2 sürerken gece sonunda İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Mustafa Çetin ile Akhisar Belediye Başkan Vekili Hüseyin Eryüksel yazar Vehbi Vakkasoğlu ile tasavvuf müziği grubuna birer teşekkür çiçeği sundular. 

Akhisar İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Mustafa Çetin, 2007 yılında UNESCO tarafından Mevlana Yılı ilan edildiğine vurgu yapararak, "Tarihimizdeki örnek alacağımız sayısız ruh ve moral mimarlarımızı yaşatmamız gerekir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2007 Cuma 14:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sümeyra açıkgöz IP: 88.251.83.xxx Tarih : 10.12.2007 18:08:57

Öncelikle cok güzel bir geceydi.Tasavvuf müziği konserini cok beğendim.Vehbi Vakkasoğlu nun konferansından cok sey öğrendim konya da okumama rağmen mevlana hakkında bilmediğim cok sey varmiş.Bence böyle geceler sık sık yapılmalı...