28
Mayıs
2024
Salı
AKHİSAR - MANİSA

Neden olmasın

Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde faaliyet gösteren Akhisar Sağlık Eğitim Kültür Vakfı (AK-SEK) Başkanı Orhan Mandacı, düzenlenen yemekli gecede protokol ve davetlilere Akhisar'ın ufkunu açacak projeler hakkında bilgiler verdi.
Akhisar Palm City Oteli'nde düzenlenen geceye Manisa Vali Vekili Turhan Eren, Kaymakam Mustafa Çek, Garnizon Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay S. Cüneyt Kavuncu, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Adalet Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Reisi Muhammet Güney, İzmir Orman Vakfı yöneticileri, siyasi parti ilçe başkanları, oda başkanları, belde belediye başkanları ve AK-SEK yöneticileri ile üyeleri katıldı. Gecede konuşan AK-SEK Başkanı Orhan Mandacı, güçlü bir sivil toplum örgütü olarak hiçbir çıkar düşünmeden ve sevdalı olarak çalıştıklarını ifade ederek, "Akhisar'ın ufkunu açacağına inandığımız, daha önceleri fikir bazında olan ve yenilerini eklediğimiz altı projeyi takdim ediyorum. Birincisi, sigara fabrikamızla kentimiz arasındaki kültür parkı içinde gençlik merkezi, anfi tiyatro ve Akhisar'ın simgesi olarak iki adet hisar yapılmasını öneriyoruz. İkincisi, Akhisar-İzmir Karayolu üzerinde 100-200 stanttan oluşan başta zeytin ve zeytin yağı olmak üzere kentimizde üretilen gıda maddelerinin sergilenip satıldığı çarşı kompleksi Akhisar'ımıza büyük katkı sağlayacaktır. Burada otel, akaryakıt istasyonu, kamping alanı da düşünülebilir. Üçüncüsü; Kayalıoğlu Beldemiz sınırları içindeki 'Lake Çukuru' tabir edilen geniş arazide Ege Orman Vakfı'nın da katkılarıyla 100 bin zeytin fidanı dikilerek 'Zeytin Ormanı'nın gerçekleştirilmesini öneriyoruz. Dördüncüsü; yine Kayalıoğlu Beldemiz sınırları içinde, daha önce yanan bir orman alanına 40 bin fidanı AK-SEK ve Ege Orman Vakfı işbirliğiyle dikmiştik. Aynı alanın yeni yanan bölümlerini de tekrar ağaçlandırıp, çevresindeki boş arazilere ve yanındaki tepeye, motel, açık ve kapalı lokantalar, açık ve kapalı kır kahveleri, çocuk parkları, kamping alanı planlanması şehrimizin ufkunu açacaktır. Beşincisi; Akhisar Müzesi ve Thyateira Antik Kenti'nin gün yüzüne çıkarılması projesi üç aşamalıdır. Uzun vadede düşünülüp gerçekleşirse, Akhisar bir Efes, bir Bergama gibi olacaktır. Şu andaki tepe mezarımızdan Devlet Hastanemize kadar uzanan yerlerin altı tam bir hazinedir. Bu dev projenin ilk bölümünde Kaymakamlık lojmanı, daha sonra Tekel binası ve hastaneye kadar olan binaların yıkılması sonucu antik kent ortaya çıkarılabilir. Son olarak da, 30 yıldır hiçbir siyasi erkin bir türlü çözüm bulamadığı Akhisar Sigara Fabrikası, istihdam ve katma değer yaratacak şekilde, en kısa zamanda yerli veya yabancı yatırımcılara verilmesi büyük yarar sağlayacaktır. Bu konuda AK-SEK olarak başta sayın Başbakanımız olmak üzere ilgili bakanları, muhalefet parti başkanlarını ziyaret edilmek üzere hazırlanacak bir heyete katkı sağlamaya, sözcü olmaya hazırız" dedi.
Kaymakam Mustafa Çek projelerin olumlu olduğunu, kamuoyunda tartışılması gerektiğini belirtirken, Manisa Vali Vekili Turhan Eren ise, "Aydınlık, çağdaş, Atatürkçü Akhisarlılar'ın başaramayacakları hiçbir iş yoktur. AK-SEK'in bu güne kadar çok olumlu projelere imza attığını yakından takip ediyorum. Bu atılan adımların ve projelerin de er geç gerçekleşeceğine inancım tamdır. Ben her zaman maddi ve manevi olarak, her olumlu adımın yanında olduğumu belirtiyorum. Bizleri bir araya getiren başta AK-SEK Başkanı Orhan Mandacı olmak üzere tüm üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Geç saatlere kadar devam eden gecede sahne alan ses sanatçısı Nevra, davetlilere müzik ziyafeti verdi.
.
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2006 Pazartesi 18:24:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?