24
Mayıs
2024
Cuma
AKHİSAR - MANİSA

Odamızın imajını zedeletmeyiz!

AKHSAR TSO BAŞKANI ERDAYIOĞLU: 'ODAMIZIN İMAJINI ZEDELETMEYİZ'

Akhisar'da faaliyet gösteren bazı basın yayın organlarında yer alan “Akhisar'da 11 sivil toplum örgütü referanduma 'Evet' dedi” haberi üzerine, haberde adı geçen sivil toplum örgülerinden Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu ve Meclis Başkanı Mehmet Ulusoy ortak bir basın açıklaması yaptılar.

Açıklamada, Akhisar TSO'da her görüşten üye olduğu, bu üyelerin görüşlerine herkesin saygı duyması gerektiği, bu nedenle referandumla ilgili görüş açıklayan oda yöneticilerinin her ne kadar 'şahsi görüşümüz' deseler de odadaki sıfatlarını kullanmalarının uygun olmadığı belirtildi. Bu şekilde görüş açıklayan oda üyeleri ve yöneticilerinin odadaki sıfatlarını kullanarak şahsi fikir belirtmelerinin ne olursa olsun, odanın fikri gibi algılanacağı, bunun da aynı fikre sahip olmayan üyelerce ve siyasi partilerce hoş karşılanmayacağı, ayrıca oda yönetimi hakkında kamuoyunda yanlış kanaat uyandıracağına dikkat çekildi.

TSO Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, “Oda üyelerinde olduğu gibi oda organlarında görev alan arkadaşların içinde de her görüşten arkadaşlarımız var. Böyle olması da çok doğal ve demokrasinin gereğidir. Ancak bugüne kadar odamızda hiçbir siyasi tartışma yaşanmamıştır. Seçim zamanı arkadaşlarımız gider kendi görüşleri doğrultusunda çalışmalarını yaparlar, fakat bunu yaparken hiçbir zaman odamızdaki sıfatlarını kullanmazlar. Bu ortamlarda dahi odamızdaki çalışmalara katılarak görevlerini ifa ederler. Her zaman söylediğimiz gibi kurumsal olarak her görüşe eşit uzaklıktayız. Kapımız, demokrasimizin temel taşları siyasi partilerimize her zaman açık olmuştur. Bu nedenle de siyasi parti temsilcilerimiz gerek seçim zamanı, gerek seçim dışında odamızı ziyaret etmektedir. Akhisar TSO olarak bu imajımızın zedelenmesine müsaade etmedik etmeyeceğiz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 17:40:02
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 19:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?