18
Mayıs
2024
Cumartesi
AKHİSAR - MANİSA

Öğrenciler sağlık kontrolünden geçirildi

Akhisar Belediyesi, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle tüm ilköğretim okullarında birinci kademe öğrencilerine yönelik olarak seminer çalışması başlattı.

Manisa Diş Hekimleri Odası tarafından görevlendirilen diş hekimleri Pelin Eren ve Gülay Atabay tarafından, slayt gösterisi eşliğinde öğrencilere seminer verilirken, çocuklara diş fırçalama yöntemlerinin yanı sıra ağız ve diş sağlığı ile ilgili bilgiler aktarılıyor. Seminerler sonrasında ilçede ilköğretim birinci kademede bulunan 7 bin 500 öğrenciye Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı tarafından diş macunu ve diş fırçası hediye ediliyor.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, "Hafta etkinlikleri dolayısıyla başlatılan seminerlere, ilçede bulunan 18 ilköğretim okulunda devam edilecek. Her öğrenciye bir diş fırçası ve macunu hediye ederek diş fırçalama alışkanlığının sağlanmasına katkıda bulunacağız. Etkinliklerimiz 8 Aralık’a kadar devam edecek. Her iyi alışkanlık gibi diş fırçalama alışkanlığı da çocuk yaşlarda kazanılır. Bu kadar önemli bir konu sadece bir hafta içinde değil, daha uzun bir zamana yayılarak çocuklarımıza öğretilmelidir. Bu düşünce ile bu projeyi başlattık" diye konuştu.

manisa
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 11:27:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?