16
Mayıs
2024
Perşembe
AKHİSAR - MANİSA

Öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması

Türkiye Türk Diş Hekimleri Birliği'nin her yıl 5-12 Kasım tarihlerinde düzenlediği Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla Manisa'nın Akhisar ilçesinde anasınıfı öğrencileri ağız ve dış sağlığı kontrolünden geçirildiler. 

Akhisar Özel Pinokyo Çocuk Yuvası'nı ziyaret eden diş hekimleri Tülin Coşkun, Erkan Çümen, Serpil Kuloğlu ile Zeri Karasu, anasınıfı ve kreş öğrencilerini ağız ve diş muayenesi yaptılar. Çocuklara ayrıca ağız ve diş sağlığını önemi hakkında bilgiler veren doktorlar, kontrolden geçirilen çocukların ailelerine de bilgi formu gönderdiler. 

Gönüllü doktorlardam Diş Hekimi Tülin Coşkun, “Amacımız, toplumumuzda en çok ihmal edilen ağız sağlığı ve özellikle küçük yaştan başlayarak anlatmak ve öğretmek. Çocuklar burada diş hekimi muayenesini tanıyor, koltuğa oturuyor, dıştan görüldüğü kadar korkulacak bir yer olmadığını görüyor. Çocuklara diş fırçalama tekniklerini, ağız bakım ve diş sağlığında beslenme önemini anlatıyoruz. Kazanılan alışkanlıklar erişkin dönemlerde de sürüyor. Umuyoruz ki toplumumuzda bu çalışmalar amacına ulaşır.” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 13:43:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
damla çicek IP: 88.251.86.xxx Tarih : 4.12.2007 21:55:09

ya çok iyi bir şey sağlık bakanlığımı düzenledi bunu