24
Mayıs
2024
Cuma
AKHİSAR - MANİSA

Tarihi aşevi 40 yıl sonra açılıyor

Akhisar İlçesi’nde, 6 asırlık aşevi 40 yıl sonra yeniden faaliyete geçiriliyor.

Osmanlı Dönemi’nde kurulduktan sonra 1960 yılına kadar ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtılan Sarı Ahmet Paşa Aşevi, Akhisar Belediyesi’nin de büyük desteğiyle tarihi dış dokusu korunarak, içi modern bir şekilde düzenlenip, her gün bin kişiye 3 kap yemek verecek hale getirildi.

 5. asırda külliye ve aşevi olarak Sarı Ahmet Paşa tarafından yaptırılan ve müştemilatında cami, han ve bir de hamamın bulunduğu aşevi, Şeyhisa Mahallesi sınırları içerisindeki Tahtakale semtinde bulunuyor.

Sarı Ahmet Paşa Aşevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ali Irmak, yıllardır yapmayı planladıkları projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Başta Kaymakamımız sayın Seyfullah Hacımüftüoğlu olmak üzere, Belediye Başkanımız Salih Hızlı ve vakıf mirasçılarımızın büyük desteğiyle adımı attık.

Ayrıca sivil toplum örgütleriyle hayırsever vatandaşlarımızın maddi katkılarıyla 3 ay içinde aşevimizi modern bir şekilde düzenledik. Yakın tarihte resmi açılış yapacağız.

İlçemizin sınırları çok geniş olduğu için muhtaç, ihtiyar ve hastaları buraya kadar getirmeyi düşünmüyoruz. Kaymakamlık ve muhtarlar vasıtasıyla tespit edilen ihtiyaç sahiplerine evlerine yemekleri teslim edeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 16:18:52
Güncelleme :17 Şubat 2005 Perşembe 16:32:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?