16
Mayıs
2024
Perşembe
AKHİSAR - MANİSA

Tarihi fotoğraflar satışa çıkarılıyor

Manisa'nın Akhisar ilçesinde yapılacak olan bir öğrenci yurdu için şehrin tarihi fotoğrafları bir internet sitesinde satılığa çıkarılıyor.


Yaklaşık 1,5 yıldır altyapı çalışmaları devam eden www.fotograflarlaakhisar.com, "Akhisar'ın İlk ve Tek En Fazla İçerikli Online Fotoğraf Galerisi" adıyla yayın hayatına başladı. AK-SEK Vakfı bünyesinde kurulan sitede, vakfın yayınlarından olan "İlk Çağdan Günümüze Akhisar" isimli kitabın yazarı Akhisarlı Dr. Baki Satış'ın yıllardır yaptığı araştırmalar sonucu oluşturduğu eşsiz fotoğrafların arşivi yayınlandı. İlçeye yapılması planlanan Cumuriyet Öğrenci Yurdu'nun yapımına gelir amaçlı yayımlanan fotoğrafları, tanesi 1 YTL den satışa sunuluyor.


Arşivinin yayınlanmasına karar veren Dr. Baki Satış, "Kişisel arşivimde bulunan 500'ü aşkın fotoğrafı yayınlayarak yaptığım bu kültür hizmetini M. Kemal Atatürk ve Akhisar'ın Kurtuluş Savaşı kahramanlarına adıyorum. Fotoğrafların yayınlanmasında teknik desteğini vererek uzun süreli, titiz bir çalışma sergileyen sayın Hakan Kesiciler ile çalışma arkadaşlarına ve bize bu olanakları sağlayan AK-SEK Vakfı yöneticilerine de teşekkürlerimi sunarım." dedi.


Sitedeki fotoğrafların satışından elde edilecek gelirin "Akhisar'ın Çocukları" projesine katkı olacağı bildirildi. AK-SEK Vakfı Başkanı Halil Vehbi Başaran, "Akhisar'ın bu eşsiz galerisindeki fotoğrafları herkes görebilir, seçilen fotoğraflar sadece 1 YTL karşılığında satın alınabilir. Ziyaretçilerimiz dilerse tümünü alarak da "Akhisar'ın Çocukları" projesine katkıda bulunabilir. Bu sembolik ücretin genel anlamda çok büyük bir girişime destek vereceğini unutmamalıyız.

Akhisar'ın çocukları eğitimlerini tamamlayıp Akhisar'a döndüklerinde yapılan bu çalışmanın ne kadar anlamlı olduğunu anlayacağız. Toplanan 1'er YTL'ler, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimine destek olmak amacıyla kurulacak "Cumhuriyet Öğrenci Yurdu" için harcanacak. Tüm Akhisarlıların bu faydalı girişime duyarlılık göstereceğine inanıyorum." dedi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 04:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?