26
Mayıs
2024
Pazar
AKHİSAR - MANİSA

TDH şubesi açıldı

AKHİSAR'DA TÜRKİYE DEĞİŞİM HAREKETİ ŞUBESİ AÇILDI

Akhisar'da, Türkiye Değişim Hareketi yönetim kurulu, yeni açılan parti binasında ilk basın açıklamasını yaptı. "Lidere bağlı değil halka dayalı demokrasi peşinde olduklarını" vurgulayan TDH Akhisar İlçe Başkanı Murat Şentürk, "Türkiye'nin birçok problemi olduğunu biliyoruz. Tüm bu problemler karşısında sessiz kalmama, sizlerin dertlerine derman olmak üzere Mustafa Sarıgül liderliğinde birçok arkadaşla bir araya gelerek oluşturduğu Türkiye Değişim Hareketi partileşme sürecine girmiş bulunmaktadır" dedi.

Türkiye Değişim Hareketi'nin çok yakında siyasi parti olarak milletin karşısına çıkacağını anlatan Şentürk, şöyle konuştu: "Türkiye'nin tamamında örgütlenmeyi tamamlamış bulunmaktadır. Akhisar ilçesinde ve beldelerindeki örgütlenmeyi yapmak üzere şahsıma ve arkadaşlarıma görev verilmiştir. Bu günden sonra bu çalışmalar şehrimiz, beldelerimiz ve köylerimizde hızlanarak devam edecektir."

Türkiye Değişim Hareketi'nin Türkiye'nin en demokratik siyasi hareketi olacağını anlatan Şentürk, şunları söyledi: "Küçük olsun benim olsun anlayışına son vereceğiz. Lidere bağlı değil halka bağlı demokrasiyi gerçekleştireceğiz. Hangi kademede olursa olsun adaylarımızı mutlaka ön seçimle belirleyeceğiz. Türkiye değişim hareketi iktidarında yapılacak işlerden biri mevcut siyasi partiler yasasını değiştirmek, milletvekili dokunulmazlığını kaldırmak olacaktır."

Türkiye Değişim Hareketi'nde öteki olmayacağını belirten Şentürk, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye Değişim Hareketi'nde dil farkı, din farkı, ırk farkı, mezhep farkı olmayacaktır. Bu hareket inançlara saygılı ve laikliği her zaman savunan bir hareket olacaktır. Atatürk'ün hepimizin Atatürk'ü olduğunu biliyor ve siyaset üstü kalması gerektiğine inanıyoruz."

Şentürk, "Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti adına, Cumhuriyetin kazanılmış değerleri adına, hukukun üstünlüğüne inanan, Atatürk ilke ve devrimlerini yaşam kılavuzu haline getirmiş, sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini benimsemiş, yoksulluk, yokluk işsizlik ve hukuksuzluktan şikayet eden, ülkemizin her geçen gün kötüye gittiğine inanan herkesi Türkiye Değişim Hareketi'nde siyaset yapmaya, bu harekete omuz vermeye" çağırdı.

Türkiye Değişim Hareketi Akhisar ilçe yönetim kurulu adına yağılan açıklamada, "Mustafa Sarıgül'ün 17 Ocak günü saat 13'te İzmir Bornova Meydanında düzenleyeceği mitingde parti kuruluşunu açıklayacağı" belirtildi.

Türkiye Değişim Hareketi Akhisar ilçe yönetimi: Murat Şentürk İlçe Başkanı. Yönetim kurulu üyeleri, Gürcan Önder, Kamuran Yamaç, Emine Bölek, Kerim Tezcan, Ramazan Ak, Yıldıray Çakır, Figen Aygen, Tolga Çamkıran, Murat Akbaş, Gülay Yiğiter, Alper Can, Uğur Yardım, Mithat Çelik, Burak Yurdakul, Arzu Budak, Nurullah Zağlı, Nevin Kamacı, Ersan Güleç, Sevgi Doğru, Mustafa Genç, Deniz Avcıoğlu, Ümit Karabıyık.

AKHİSAR'DA TÜRKİYE DEĞİŞİM HAREKETİ ŞUBESİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 17:21:00
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 18:36:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?