19
Mayıs
2024
Pazar
AKHİSAR - MANİSA

Ustaya anlamlı ziyaret

AKHİSAR DEMİRCİLER ODASI'NDAN YILIN AHİ'Sİ SEÇİLEN ESNAFA ZİYARET

Akhisar Demirciler Odası Başkanı Ersen Tepeci ve yönetim kurulu üyeleri, Ahilik Haftası nedeniyle Manisa'da düzenlenen kutlamada 2009 yılı Manisa Bölgesi Yılın Ahisi seçilen demirci ustası Hayati Ulusoy'u ziyaret ederek çiçek verdiler.

Ahiliğin eli açık, cömert, yiğit anlamına geldiğini ifade eden Akhisar Demirciler Odası Başkan Ersen Tepeci, “Esnaf ve sanatkarlarımızın teşkilat ilkeleri Ahilik geleneğinden gelmektedir. Osmanlı döneminde lonca, gedik kuruluşları olarak devam eden Ahilik, insana değer veren, dayanışmayı özendiren ve adaleti amaçlayan temel ilkeyi benimsemiştir. Manisa'da düzenlenen Ahilik Haftasında 2009 yılı Manisa Bölgesi Yılın Ahisi seçilen meslektaşımız Hayati Ulusoy'u yönetim kurulumuz ile birlikte ziyaret ettik. Bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum.” dedi.

Akhisar Nuri Giyik Küçük Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren 55 yıllık demirci ustası Hayati Ulusoy da, yılın ahisi ünvanı almaktan büyük onur ve sevinç duyduğunu ifade ederek, Demirciler Odası Başkanı Ersen Tepeci ve yönetim kuruluna ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

AKHİSAR DEMİRCİLER ODASI'NDAN YILIN AHİ'Sİ SEÇİLEN ESNAFA ZİYARET
AKHİSAR DEMİRCİLER ODASI'NDAN YILIN AHİ'Sİ SEÇİLEN ESNAFA ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 15:19:05
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 15:24:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?