22
Mayıs
2024
Çarşamba
AKHİSAR - MANİSA

Zeytinliova kütüphanesi kitap bekliyor

Akhisar ilçesine bağlı Zeytinliova beldesinde restore edilen 250 yıllık tarihi bina belediye tarafından kütüphaneye dönüştürüldü. Açılışı yapılacak kütüphaneye kitap bağışı bekleniyor.

Zeytinliova Belediyesinin çevre düzenlemesini yaptığı Mehmet Akif Ersoy Parkı içerisindeki tarihi binaya Necip Fazıl Kısakürek Kütüphanesi adı verildi. Önümüzdeki günlerde açılacak olan kütüphaneye ilk kitap bağışını Elit Dershanesi Akhisar Şubesi yaptı.

Akhisar'ın eski belediye başkanlarından Hüsnü Kahraman, muhasebeci Poyraz ile Elit Dershanesi Akhisar Şubesi Müdürü Kemal Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Özdemir'i makamında ziyaret ettiler. Şahin, beraberinde getirdikleri kitapları Başkan Özdemir'e teslim etti. Konuklarına tarihi binayı gezdiren Başkan Ahmet Özdemir, “Kütüphanenin çevresini park haline getirerek, yapay şelaleler kurduk. Yüksek bir yer olduğu içinde yol seviyesinde olan bölgeye de dükkanlar yaptık. Dış yüzünü otantik bir şekilde kaplayarak, iç odalarını da aslına uygun olarak restore ettik. Oralardaki tavan motiflerini bile değiştirmedik. Okuma salonumuz, iki ders çalışma odası, bir internet bağlantılı bilgisayar odası ile birlikte zemin katta da etüd odası hazırladık." dedi. Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile burada kurslar açmayı planladıklarını belirten Başkan Özdemir, "Kütüphanemizin zenginleşmesi için tüm halkımızın kitap bağışlarını bekliyoruz. Elit Dershanesi Akhisar Şubesi'nin duyarlılığına sonsuz teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 16:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
berna ercan IP: 85.98.115.xxx Tarih : 26.02.2008 21:12:46

bence çok güzel bi kampanya bende ansiklopedi vermeyi düşünüyorum...zekeriya nayman i.ö.o. saygılarrr...