2
Mayıs
2024
Perşembe
ALAŞEHİR - MANİSA

Ahmet Altan

Alaşehir ilçesine Anadolu Lisesi yaptırmak isteyen hayırsever bir vatandaş, Manisa Valiliği’nde protokol imzalandı. 7 bin metre karelik alana yapılması düşünülen 4 katlı okulun, yaklaşık 700 milyar liraya mal olacağı bildirildi.

Ahmet Altan isimli hayırsever vatandaş ile imzalanacak protokol nedeniyle bugün Manisa Valiliği’nde bir tören düzenlendi. Protokol töreninde, Alaşehir Kaymakamı Haluk Şimşek, Belediye Başkanı Kadir Daş, Manisa Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir de hazır bulundu.

Hayırsever vatandaş Ahmet Altan’a teşekkür eden Manisa Valisi Orhan Işın, bu davranışının maddi durumu yerinde olan diğer vatandaşlara da örnek olmasını diledi. Anadolu Lisesi’nin yaklaşık 700 milyar liraya mal olacağını, bunun 100 milyar liralık kısmının Manisa Valiliği, geri kalan 600 milyar liranın ise Ahmet Altan tarafından karşılanacağını söylen Işın, devlet imkanlarının kısıtlı olduğunu, bu nedenle hayırveser vatandaşların eğitime gösterdiği katkıların sorunların çözümüne katkıda bulunduğunu söyledi.

Alaşehir’de 7 bin metrekarelik alanda yaptıracağı 4 katlı ve 18 derslikli Anadolu Lisesi’nin 2003-2004 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi için çalışmalara biran önce başlanacağını belirten hayırsever vatandaş Ahmet Altan, "Uzun zamandır bir okul yaptırmayı düşünüyordum. Kısmet bu zamana imiş" dedi.

Yaptıracağı okula kendi isminin verileceğini belirten Ahmet Altan, bundan sonra da gücünün yettiği kadar eğitime maddi ve manevi desteğinin süreceğini söyledi.

 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar