2
Mayıs
2024
Perşembe
ALAŞEHİR - MANİSA

Emin Ersoy


Manisa’nın Alaşehir İlçesi Işıklar Köyü’ne bir ilköğretim okulu yaptırmak isteyen hayırsever vatandaş, Manisa Valiliği ile protokol imzaladı.

Valilik makamında gerçekleştirilen imza törenine, Vali Orhan Işın ve emekli müteahhit olan hayırsever vatandaş Emin Ersoy’un yanı sıra Ersoy’un yeğeni Işıklar Köyü Muhtarı Musa Cin, Alaşehir Kaymakamı Haluk Şimşek, Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir katıldı.

Işıklar Köyü ile 1 km mesafedeki Caberfakılı Köyü arasına yapılacak olan 8 derslikli ilköğretim okulunun protokolünün imzalanmasının ardından bilgi veren Vali Orhan Işın, "Işıklar Köyü öğrencileri taşımalı eğitim görüyorlardı. Artık Caberfakılı Köyü öğrencileri ile birlikte aynı okulu ortak kullanacaklar. Ayrıca, Alaşehir ve Kula İlçelerine bağlı birkaç köyden de aynı okulda taşımalı eğitim sağlanacak" dedi.

410 milyar liraya mal olacak okuldan toplam 260 öğrencinin faydalanacağını, okulun 15 ay sonra eğitim ve öğretime kazandırılacağını açıklayan Vali Işın, hayırsever vatandaş Emin Ersoy’a teşekkür etti. Manisa’nın hayırsever bakımından çok şanslı olduğunu vurgulayan Işın, "Hayırseverlerimizin desteği ile göreve geldiğim günden bu yana 256 derslik protokolü imzaladık. Bu sayıyı yakında 300 yapmayı hedefliyoruz. Şu anda derslik sayısı ile Türkiye’de 4. sıradayız; ama hayırseverlerimizin katkılarıyla yakında 3. sıraya yükseleceğimize inanıyorum" dedi.

Tüm idealinin, doğduğu köye bir okul yaptırmak olduğunu ve bunu gerçekleştireceği için çok mutlu olduğunu ifade eden hayırsever vatandaş Emin Ersoy ise, "Çocukluğumda okula giderken kilometrelerce yol yürüyordum. Bunun sıkıntısını iyi biliyorum. Şimdiki çocuklar aynı sıkıntıyı yaşamasın istiyorum" dedi. Şu anda Aydın’da ikamet ettiğini ifade eden Ersoy, daha önce Aydın’da da 150 kişilik kız yurdu ve bir Kur’an Kursu yaptırdığını açıkladı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar