2
Mayıs
2024
Perşembe
ALAŞEHİR - MANİSA

Selahattin Barutçuoğlu


Manisa’nın Alaşehir İlçesi’ne bağlı Yeniköy Beldesi’nde devlet-vatandaş işbirliğiyle yapılacak olan ilköğretim okulunun protokolü törenle imzalandı.

Alaşehir’in Yeniköy Beldesi’nde hayırsever Selahattin Barutçuoğlu tarafından yaptırılacak 8 derslikli ilköğretim okulu protokolü, Alaşehir Kaymakamlığı’nda düzenlenen törenle Manisa Valisi Orhan Işın, hayırsever Selahattin Barutçuoğlu, Alaşehir Kaymakamı Haluk Şimşek ve Yeniköy Muhtarı Nevzat Muslu tarafından imzalandı.

İmzalanan protokole göre, "Zuhal-Selahattin Barutçuoğlu" adının verileceği okulun 2005-2006 eğitim öğretim yılına yetiştirileceği, Selahattin Barutçuoğlu’nun 150 milyar hibe edeceği okul inşaatının demir ihtiyacının Valilik tarafından karşılanacağı, Yeniköy Muhtarlığı’nın da inşaatın başlangıcı ve yürütülmesi için gerekli elektrik ve su bağlantılarının şantiye binasına kadar tesis edilmesini, inşaatın hafriyat işlerini, inşaat için gerekli ve daimi elektrik bağlama masraflarıyla her türlü harcama giderlerini karşılayacağı ve inşaatın zemin etüdünü yapacağı açıklandı.

Manisa Valisi Orhan Işın protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, kentte göreve başladığından bu yana Manisalı hayırseverlerle protokol imzaladıklarını ve hayırsever katkısı bakımından Türkiye 4.’sü olduklarını, eğitim öğretime destek kampanyasında da Alaşehir’in Manisa’nın en başarılı ilçelerinden biri olduğunu söyledi. Işın, hayırseverlere teşekkür ederek, devlet millet işbirliğiyle sorunlara daha kısa sürede çözüm bulduklarını ifade etti.
Hayırsever Selahattin Barutçuoğlu da okulun hayırlı olması dileğinde bulundu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar