2
Mayıs
2024
Perşembe
ALAŞEHİR - MANİSA

Yıldız Türker


Manisa valisi Orhan Işın, Alaşehir’de Atatürk İlköğretim Okulu bünyesinde bulunan İşitme Engelliler Özel Eğitim Sınıfı ve Uluderbet Beldesi Çok Programlı Lisesi’nin açılışlarını gerçekleştirdi.

Alaşehir tarihinde ilk defa ve yaklaşık 10 milyar lira harcanarak Yardım Sevenler Derneği’nin katkılarıyla açılan İşitme Engelliler Özel Eğitim Sınıfı’nın açılışı da Vali Orhan Işın ve Yardım Sevenler Derneği Alaşehir Şubesi Başkanı Yıldız Türker tarafından gerçekleştirildi.
Alaşehir Yardım Sevenler Derneği Başkanı Yıldız Türker, "Halen 7 öğrencisi olan sınıfımızın açılması amacı ile bir dizi çalışmalar yaptık. Kermesler düzenledik, yemekler ve geziler organize ettik. Dernek üyesi arkadaşlarım büyük fedakarlıklarla gönülden destek vererek çalışmalarımıza katıldılar. Kendilerine, bu etkinliklerimizde bize destek olan Alaşehirli esnaflarımıza ve halkımızı, bürokratlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu sınıfımız ilçemizde bu anlamda yaşanan boşluğu doldurur" dedi.

Alaşehir Kaymakamı Haluk Şimşek de yaptığı konuşmada, "Sivil toplum örgütleri açısından çok şanslı bir ilçeyiz. Özellikle hamınlar çok titiz bir şekilde çalışarak, güzel çalışmalara imza atıyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Manisa Valisi Orhan Işın ise "İlçeniz hayırseverler ve sivil toplum örgütleri açısından çok şanslı. Türkiye gelişmekte olan bir ülke. Bütçeden en fazla pay eğitime ayrılmasına rağmen yine de devletimiz yetemiyor. Bu noktada hayırseverlerimize ve gönüllülerimize iş düşüyor. Alaşehir’de sivil toplum örgütleri, hanımlar bu konuda çok başarılılar. Bu sınıfın açılmasında emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi. Vali Işın, sınıfın açılışını dernek Başkanı Yıldız Türker ile birlikte yaptı.
Öte yandan, Uluderbent Belediyesi’nin girişimleriyle kasabadaki eski ilkokul binasının onarılmasıyla kazanılan Uluderbent Çok Programlı Lisesi de Vali Işın tarafından eğitim-öğretime açıldı. Törende konuşan Uluderbent Kasabası Belediye Başkanı Muzaffer Teke, "Amacımız Lise olmadığı için okuyamayan ekonomik yönden zayıf ancak zeki öğrencilerimize fırsat sağlamak için bu lisenin açılmasına öncülük yaptık. Gençlerimizi kazanmak için sürekli çalışacağız" dedi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar