16
Haziran
2024
Pazar
EKONOMİ

Yatırımlar gayrı menkule

Ülke genelinde ekonominin daraldığı, sıcak parada kriz yaşanırken Manisa'nın Demirci ilçesinde bu gelişmelerin tersi yaşandı.

Faiz rakamları ile dövizdeki istikrar Demirci'de paranın yönünü gayrimenkule çevirdi. 2004 yılı İnşaat rakamlarını açıklayan Demirci Belediye Başkanı Mithat Erşahin şunları söyledi:
"İlçemizde lokomotif bir sektör olarak inşaatı seçtik.Teşebbüsçünün önünü açarak, yön arayan sıcak parayı gayrimenkule kanalize ettik.

Bu sayede İlçemizde canlılık hiç kaybolmadı. Sokak, sokak imar faaliyetleri hızlandı. Ülke genelinde bu canlılığın sağlanabilmesi için Hükumet de inşaat sektörünü ana sektör haline getirdi. Morgate sistemi ile 2005 yılı İnşaat sektör yılı olacaktır. 138 ara sektörü barındıran inşaat sektörü ile ilçemizde daha vasıflı ve estetik binalara kavuşuyoruz.

Projelerini Belediyemiz Fen İşlerine eksiksiz getiren vatandaşlarımızın yapı ruhsatını aynı gün düzenliyoruz. İlçemize güvenerek yatırımlarını yapan herkese teşekkür ediyorum.

2004 yılında 37.187.00 m2 inşaat ruhsatı, 24,581.00 m2 yapı kullanma izin belgesi ile İlçemiz Manisa'da birinci sıradadır. Daireleri yüzer metrekareden düşünürsek 370 yeni daire, 245 bitmiş daire kullanıma açılmıştır. 2004 yılı özellikle daha önceden yapımına başlanılan binaların bitim yılı oldu. İ

nşaatların yapımı sırasında vatandaşlarımızın çevreye verdiği rahatsızlıktan dolayı hemşehrilerimizin gösterdiği anlayışa teşekkür ediyoruz. İlçemizde 6 yılda yaşanan bu periyotu devam ettirdiğimizde 5 yıl sonra imar hareketleri daha çok fark edilecek. Kaloriferli ve asansörlü daireler parmakla gösterilirken şimdi büyük binaların tamamı kaloriferli ve asansörlü olarak inşa ediliyor."


Kamil Akyol - Kenthaber / Demirci
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 23:15:53
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 02:58:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?