18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÖLMARMARA - MANİSA

Gölmarmara festivalle şenlendi

GÖLMARMARA 32. KAVUN KARPUZ FESTİVALİ DÜZENLENDİ

Gölmarmara'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen 32. Geleneksel Kavun ve Karpuz Festivali Belediye Başkanlığı ve Kaymakamlık tarafından organize edilen çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Festivale katılan Manisa Vali Vekili Necmettin Yalınalp, Gölmarmara Akpınar mesire alanında düzenlenen festivalde yaptığı konuşmada, sosyal etkinliklerin vatandaşımızı bir araya getirdiğini, birlik ve beraberliğe sevk eden önemli aktiviteler olduğunu belirtti.

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü yaptığı konuşmada çiftçinin tarlada verdiği emeğin çok büyük önemli olduğunu vurgulayarak bu konuda çiftçinin emeğinin mutlaka geri getirisi olması gerektiğini vurguladı.

Son konuşmayı yapan Gölmarmara Belediye Başkanı Birol Bak ise 3 gün süren festivalde katkı ve ilgi gösteren Gölmarmara halkına teşekkür ettiğini vurguladı.

17 üreticinin katıldığı kavun yarışmasının birincisi Turgay Aybar, ikincisi Levent Güngör, üçüncüsü Erdem Şanlıtop, ödüllerini Şahin Mengü'den aldı.

11 üreticinin katıldığı karpuz yarışmasında birinci Erdem Şanlıtop, ikinci İsmail Erkök ve üçüncü olan Çetin Yağcı'ya ödülleri, Vali Vekili Necmettin Yalınalp tarafından verildi.

9 adayın yarıştığı Kavun Karpuz Güzellik Yarışmasında ise Buket Heybet birinci, Latife Taylan ikinci, Kezban Koç ise üçüncü oldu. 9 adayın yarıştığı festivalin geleneksel yarışması Karpuz yeme yarışmasında ise Fırat Can birinci, Harun Çakar ikinci ve Oğuzhan Damyan üçüncü oldu. Güzeller ile Karpuz Yeme Yarışmasında dereceye girenler, ödüllerini Gölmarmara Kaymakamı Mustafa Arı ve Gölmarmara Belediye Başkanı Birol Bak'tan aldı. Dereye girenlere, altın bilezik, küçük altın, nakit para ve sponsor olan firmaların hibe ettikleri çiftçi malzemeleri takdim edildi.

GÖLMARMARA 32. KAVUN KARPUZ FESTİVALİ DÜZENLENDİ
GÖLMARMARA 32. KAVUN KARPUZ FESTİVALİ DÜZENLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2010 Pazartesi 00:18:03
Güncelleme :9 Ağustos 2010 Pazartesi 09:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?