23
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Alacalar'da sığır dağıtımı

Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Alacalar köyünde 18 aileye 2'şer adet süt sığırı dağıtıldı.

Söğütalan, Gökçukur, Bademli, Hamidiye ve Alacalar köyleri olmak üzere, 5 köyde 80 aileye 2'şer adet süt sığırı dağıtımı şeklinde uygulanan proje kapsamında, son köy olan Alacalar'da da 18 aileye 2'şer tane olmak üzere toplam 36 Holştain cinsi süt sığırı dağıtıldı.

Sığırların teslim törenine, Kırkağaç Kaymakamı Şevket Cinbir, Tarım ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile köylüler katıldı. Bu yıl içinde Kırkağaç'ta Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında toplam 160 Holstein ırkı gebe düver, 1 yılı ödemesiz 3 yıl faizsiz ödemeli olarak çiftçilere verildi.

Dağıtım töreni sonunda konuşma yapan Kaymakam Cinbir, süt sığırlarının İlçe Tarım Müdürü Veteriner Hekim Melikşah Taşkın ve serbest Veteriner Hekim tarafından yapılan sağlık kontrolü sonucunda seçilerek alındığını ve hepsinin de gebe olduğu tespit edildikten sonra teslim alındığını söyleyerek, "Bu hayvanlara iyi bakın, hemen sigortalarını yaptırın. Bunlara ödediğimiz paralarda tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı olduğunu unutmayın" diyerek uyarıda bulundu.

Kaymakam Şevket Cinbir, köylülerle yaptığı sohbetinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın uyguladığı projeler ve yaptığı yardımlar konusunda bilgiler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2005 Cumartesi 18:23:43
Güncelleme :13 Ağustos 2005 Cumartesi 18:30:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?