2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRKAĞAÇ - MANİSA

Recai Berber


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, memleketi Manisa’nın Kırkağaç İlçesi’ne bağlı Yağmurlu Köyü’ndeki ilköğretim okuluna ek bina olarak yaptırılacak 8 dersliğin temel atma törenine katıldı.

TBMM Başkanı Bülent Arınç’nın yanı sıra törene, Manisa Valisi Orhan Işın, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Manisa milletvekilleri Mehmet Çerçi, İsmail Bilen, Süleyman Turgut, Hakan Taşçı, Kırkağaç Kaymakamı Şevket Cinbir, Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Recai Berber ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yağmurlu Köyü İlköğretim Okulu’nun bahçesinde yapılan tören, öğrencilerin halk oyunları gösterileriyle başladı. Köy muhtarı Bahattin Berber, köylerine yapılacak olan ek binayla merkezi bir köy durumuna gelecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Okulun demir ve çimento ihtiyaçlarını karşılayacak olan Ereğli Demir Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recai Berber konuşmasında, kendi okuduğu okula katkıda bulunduğu için duyduğu mutluluğu belirtti. Yağmurlu Köyü halkından ayrıca çocuklarını okula göndermelerini isteyen Berber, "Eğitimi her işin önünde tutun" mesajını vererek, törende bulunanları 22 Ocak 2005 tarihinde yapılacak okulun açılışına davet etti. Yağmurlu Köyü’ne imece usulü ile yapılacak okulun ek binasının, Kırkağaç’taki eğitimi rahatlatacağını dile getiren Kırkağaç Kaymakamı Şevket Cinbir, "Yapılacak ek binayla, Kırkağaç merkezdeki ilköğretim okullarında 45 kişiyi bulan sınıf mevcutları 30-35’e gerileyerek, eğitimde rahatlama sağlanacak. Yapılan ek binada, Musahoca, Küçükyaya, Bademli, Siledik ve Hamitli köylerinden taşınacak öğrenciler eğitim görecek" diye konuştu.

Manisa Valisi Orhan Işın, bu yıl il özel idare olarak Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’ne 1.4 trilyon lira yardımda bulunduklarını, Mahalli İdareler Yasası’nın çıkmasıyla köylere daha iyi hizmetler ulaştırabileceklerini kaydetti. Yağmurlu Köyü ilköğretim okulu ek binasının imece usulü ile yapıldığına dikkat çeken Vali Işın, İl Özel İdare’nin payının 100 milyar lira olduğunu belirterek, işçiliğin köy muhtarlığınca, demir ve çimento ihtiyaçlarının Erdemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recai Berber tarafından karşılanacağını açıkladı.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, devletin imkanlarının kısıtlı olduğunu söyleyerek, eğitime yüzde 100 destek kampanyasıyla, hayırsever vatandaşların işe el attığını ifade etti. Valilik ve Recai Berber’e katkılarından dolayı teşekkür eden Arınç, "Eğitim her şeyin başı. Nitelikle eğitime ihtiyaç var. Eğitimin her nimetinden istifade edilmeli. Bu okuldan nasıl Recai Berber çıktıysa, yine çok kıymetli insanlar yetişecek. Bu çocukları iyi yetiştirebilirsek, iyi eğitebilirsek, maneviyatı iyi verirsek, onları ülkenin en iyi yerlerinde görmemiz hayal olmaz. Anne ve babalara düşen, onları iyi yetiştirmek. Bakınız beni de sayarsanız 5 milletvekili burada. Hepimiz köylerden yetiştik. Recai Berber arkadaşımız, Yağmurlu Köyü’nün yağmurlu ve çamurlu sokaklarında büyüdü" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, okulun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar