17
Haziran
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Kaderine terk edilmişti

Manisa'nın Kula İlçesi'nde Selçuklular döneminde Sungur Bey tarafından inşa ettirilen 654 yıllık tarihi hamamın restore edileceği bildirildi.

Kenan Evren Mahallesi Yunus Emre Caddesi üzerindeki mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait tarihi hamam, 1351 yılında Selçuklu mimarisi tarzında inşa edildi. 1494 yılında Bursalı Mehmet Bin Mustafa tarafından tamir edilen ve 20 yıl öncesine kadar ilçe halkına hizmet eden hamam, yeterli bakım ve onarım yapılamayınca kullanılamaz hale geldi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kula Belediye Başkanı Halil Gülcü, "Tarihi hamam restorasyon yapılamadığı için kaderine terk edilmişti. Ancak yaptığımız görüşmeler ve çalışmalar sonucu Vakıflar Genel Müdürlüğü 2006 yılında restore etmek için programa aldı. Bu tarihi hamam restore edildikten sonra Kula ve Türk turizmine kazandırılacak" dedi.

Manisa Kültür ve Turizm İl Müdürü Erdinç Karaköse ise, "Sayın genel müdürümüz 2006 yılının Manisa için yatırım yılı olacağını açıkladı. Bu yatırımlar içinde Kula'daki tarihi hamam da var. Tarihi eserlerin proje hazırlıkları yapılıyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2005 Cumartesi 18:08:10
Güncelleme :30 Ekim 2005 Pazar 15:36:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?