2
Mayıs
2024
Perşembe
KULA - MANİSA

Selim Palandüz


Sebahat-Selim Palandüz Anadolu Lisesi

Manisa’nın Kula İlçesi’ne hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılacak Anadolu Lisesi’nin protokolü törenle imzalandı.

Okul protokolü için Manisa Valisi Orhan Işın, Kula Kaymakamı Mehmet Yüce, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ve hayırsever eczacı Selim Palandüz ile bir araya geldi. 300 milyar liraya mal olacak 14 derslikli Sebahat-Selim Palandüz Anadolu Lisesi’nin protokolü törenle imzalandı. Kula Devlet Hastanesi yakınında temeli atılacak okulun, 2004-2005 eğitim ve öğretim yılında hizmete açılacağı belirtildi.

Törende konuşan Vali Orhan Işın, imzalanan okul protokolünün göreve geldiği günden bu yana 16. okul protokolü olduğunu ve okul yapımında Manisa’nın Türkiye’de ilk 3 il arasına girdiğine işaret ederek, "Manisa’nın ÖSS sıralamasındaki çıtasını yükseltebilmemiz için mutlaka okullaşmaya önem vermemiz gerekir. Ne kadar çok okul varsa o kadar başarı demektir. Hayırseverlerin, okul yapımıyla gösterdikleri katkı bizleri son derece memnun ediyor" dedi.

Manisa’nın ÖSS’deki 22. sırayı 15’e yükseltebilmek için tek yolun okullaşma olduğunu belirten Vali Işın, "Bu sıralama batıda yer alan bir ile yakışmıyor. Biz de üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Okullaşmanın yanı sıra merkez başta olmak üzere Ahmetli, Alaşehir, Alaşehir, Demirci, Kırkağaç, Kula, Sarıgöl, Saruhanlı, Selendi, Soma ve Turgutlu ilçelerinde üniversite hazırlık kursları açtık. 91 kursa toplam 2 bin 867 öğrenci başvurdu. Bunların hepsi de para ödemeksizin kurs görecekler" diye konuştu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar