23
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ
Belediye Sayfaları

Sarıgöl'de üzüm yetiştiricisi dertli...

 
    Üzüm, Sarıgöl halkının yıllardır bu kelimeyle yatıp kalktığı ve tüm Ekonomisinin büyük bir bölümünü oluşturduğu ürün. Ama maalesef bu ürünümüzü hiçbir şekilde değerlendiremiyoruz. Yıllardan beri aynı tas aynı hamam hikayesi bu yılda bir çok Sarıgöllü vatandaşımız ya ürününü istediği fiyata satamadı ya da umduğu kadar ürün elde edemedi. Peki yıllardan beri süregelen bu durum nasıl olacakta düzelecek. Bunun için en basit  ve de en köklü çözüm mutlaka ve mutlaka Kooperatifleşme olmalıdır. Ama halkımızın duyarlı olduğu ve katılımcı olduğu bir Kooperatif olmalıdır.
       Birkaç yıl öncesi ilçemizde Yaş Üzüm Kooperatifi kurulmasına rağmen , maalesef ilgisizlikten ve halkımızın duyarsız kalmasından dolayı nerede ise Kooperatif kapanma durumuna ve o zamanki yönetim kurulunun da   hakkında yasal işlemler yapılması durumuna gelindi.Şu anda Yaş Üzüm Kooperatifi yeni Kongresini yapmış ve yeni yönetimini seçmiş durumdadır. Sarıgöl Ekonomisinin lokomotifi olan bu Üzümün pazarlanması sorunu her dönemde olduğu gibi bu dönemde de Sarıgöl gündemin ekonomi yönünden birinci maddesine yerleşmiştir.Yaş Üzüm Kooperatifi yeni Başkanı olan ve aynı zamanda Ak Parti Sarıgöl İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olan Sayın Salih İpek bu konuda bizlere şu açıklamaları yapmıştır ;

      “21 kurucu üyenin katkılarıyla 21 Mayıs 2001 tarihinde kurulan Sarıgöl Yaş Üzüm Kooperatifi bu güne kadar iki kez Olağan Genel Kurul yapıp yönetim değiştirmesine rağmen halkımızın büyük ilgisizliği ve duyarsızlığından dolayı ,Kooperatifimizde iki yıldır herhangi bir gelişme olmamıştır.Bu bölge (Sarıgöl İlçemiz) yemeklik Sultaniye Üzümün Yaş olarak en kalitelisini yetiştirmesine rağmen , yeterince kendini tanıtamamaktadır. Ege Bölgesinde ve Hatta Türkiye de üzüm üretimi konusunda önde gelen bir ilçe olmasına rağmen halkımızın Kooperatif olayına yaklaşımı çok düşüktür. Bizim üzümümüz öncelikle Dış Pazarlarda daha sonra da iç piyasada oldukça rağbet görmektedir.Ürünün Pazar payı oldukça yüksektir.Kooperatifimize halkımızın destek vermesi ise en büyük arzumuzdur. Halkımızın kooperatifle ilgili bilgi alabilmesi için arayabilecekleri telefon numarası ; 0236- 867 47 57 .Bu arada Kent Haber ekibine de gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür eder,yayınlarında başarılar dilerim.”

MEHMET ERÇEL
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2003 Çarşamba 08:20:04
Güncelleme :8 Ağustos 2004 Pazar 13:10:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?