18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

ADD'den köy okuluna kırtasiye yardımı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Soma Şubesi tarafından, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Göktaş Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine kırtasiye yardımı yapıldı.

Soma'ya bağlı Göktaş Köyü İlköğretim Okulu'nda öğretim gören 10 öğrenci ve 1 öğretmen, Öğretmenler Günü'nde ADD tarafından unutulmadı. ADD yönetimi yardım kampanyası başlatarak okulun eksiklerini ve öğrencilerin kırtasiye malzemelerini tamamladı.

Yardımlar Soma Kaymakam Mehmet Öklü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Duman ile birlikte okulda öğrencilere teslim edildi. ADD Başkanı Mustafa Topçu, "Ülkenin kalkınması eğitimle mümkün olacak. Bunun kahramanı olan öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Ülkenin varolmasının nedeni öğretmenlerdir.

Çünkü her meslek dalı öğretmenlerin elinden geçer. Bugün daha çağdaş hale getirilmiş dünya devletleri gibi bizler de eğitim ordusunda hızla ilerleyeceğiz. Okullarımızın desteğe ihtiyacı var. Ama özellikle köy okullarının bu desteğe daha çok ihtiyacı var" dedi.

Çok yakında öğrencileri diş sağlığı taramasından da geçirmeyi planladıklarını kaydeden Topçu, "Gerekli diş sağlığı kontrollerinizde öğretmeninizle birlikte gelerek muayenelerinizi yaptırabileceksiniz. Periyodik olarak kontrollerinizi yapacağız. Bir diğer konu ise öğretmenimizle daha önce gelip görüştüğümüzde 2 öğrencimizin daha çok yardıma ihtiyacı olduğunu öğrendik.

 Bu 2 öğrencimizin 1 yıllık kırtasiye masraflarını her ay 30 YTL vererek karşılama kararı aldık. Biz ne kadar duyarlıysak kaymakamımız bizden daha duyarlı. Tüm Soma'da çalışan emekli öğretmenlerimizin sizin şahsınızda öğretmenler gününü kutluyorum" diye konuştu.

Kaymakam Mehmet Öklü ise, "Atatürkçü Düşünce Derneği bugün Öğretmenler Günü'nü anlamlı bir program olarak Göktaş Köyü'nde kutlama kararı aldı. Ben bu nedenle Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu'na ve üyelerine teşekkür ediyorum. Bu ülkenin ancak öğretmenlerle kurtulacağını söyleyen Baş Öğretmen Atatürk'ün sözlerine mazhar olan öğretmenlerimizi saygıyla selamlıyorum.

Bu köyümüzde üreten ve çalışan insanlarımız var. Köyümüzle ilgili bodur kiraz projemiz vardı. Tarım Bakanlığı'ndan uygulama ihtimalimiz devam ediyor. Bu okulumuz yeniden yanan bir okul, öğretmenin köyde bulunması çok önemlidir. Tamir ve bakım çalışmalarından sonra okulumuz tekrar canlandı ve 10 öğrencimizin olması beni çok memnun etti. Bir öğretmen köyde her şeydir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından çocuklara kırtasiye, eşofman ve diğer hediyeleri verilirken, Kaymakam Mehmet Öklü de öğrencilere boya kalemi ve bir miktar para yardımı yaptı. ADD üyeleri getirdikleri Atatürk portrelerini Göktaş Köyü öğretmeni Ebru Geleç'e takdim etti.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 22:07:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?