19
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

20 yıldır aynı otelde tatil yapıyorlar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 20 yıldır aynı otele tatile gelen Belçikalı 2 bayan arkadaşa, otel işletmecisi, düzenlediği sürpriz gecede 20. yıl anısına plaket verdi.


Her yıl 15-25 Eylül tarihleri arasında tatillerini geçirmek üzere gelen Bodrum'a gelen eczacı Marie Constante (57) ile hemşire Emilienne Rosita (51), ülkelerine dönmeden önce Kumbahçe Mahallesi'nde konakladıkları 3 yıldızlı otel işletmecisi Mehmet Dağoğlu'nun sürprizi ile duygulu anlar yaşadı. Mehmet Dağoğlu ve eşi Senem Dağoğlu akşam saatlerinde konukları ile bir arada otururken ilk önce, üzerinde mumlar yanan yaş pasta getirildi. İki bayan turist yaş pastanın ne amaçla getirildiğini öğrenince duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı. Dağoğlu çifti, Belçikalı iki arkadaşa çiçek verdikten sonra üzerinde bir şiir yazılı, mısralarının ilk harflerine bakıldığında da "Twenthy Years" olarak okunan 20. yıl plaketi verdi.

Belçikalı iki bayan turistin Türkiye'ye gelişlerinde tatillerinin belirli bir bölümü de diğer tarihi ve turstik kentleri gezerek geçirdikleri öğrenildi. İki arkadaş Bodrum'da güzel dotluklar kurduklarını belirtti. Ülkelerinde tatile çıkacakları zaman arkadaşlarının neden Türkiye'yi seçtiklerini sorduklarını ve onlara "Orası bizim ikinci ülkemiz" dediklerini söyleyen bayan turistler, kısmetse gelecek sene yine Türkiye'de olacaklarını söyledi. Emilienne Rosita sadece bir yıl aynı tarihlerde Bodrum'da olmadıklarını ancak Bodrum'dan vazgeçmeyerek o yıl içerisinde başka bir zaman diliminde Bodrum'a geldiklerini dile getirdi. Turistik tesis işletmecisi Mehmet Dağoğlu ise Belçikalı turistlerin aileden biri gibi olduklarını, onlara teşekkür mahiyetinde 20. yıl anısına birer paket hazırladıklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 11:26:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?