25
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

29 balık çiftliğine kapatma şoku

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Güllük ve Güvercinlik körfezlerinde faaliyet yürüten 133 balık çiftliğinden, bakanlığın belirlediği yeni yerlerine taşınmayan 29’una kapatma tebligatı yapıldı.

MUĞLA Çevre ve Orman İl Müdürü Mehmet Şahin, su ürünleri teknisyenleri ve sahil güvenlik komutanlığına bağlı ekipler üç ayrı grup ile dün Güllük, Ziraat Adası, Salih Adası, Kıyıkışlacık ve Güvercinlik bölgesindeki 29 balık çiftliğine kapatma kararını tebliğ etti. Çiftliklerin 98’inin yeni üretim alanlarına taşındığı, 6’sının da İl Özel İdare Müdürlüğü aracılığıyla kiralama sürecini başlattığı bildirildi. ÇED raporu hazır olmayan ve yeni üretim alanlarına taşınmak için hazırlık yapmayan 29 çiftliğe bildirilen tebligatlar şok etkisi yarattı.

1 Nisan’da uygulanacak

29 Mart’tan itibaren faaliyetlerine devam etmeleri halinde bu çiftliklere denizi kirletme cezası verileceği ifade edildi. Çiftliklerin 1 Nisan’dan itibaren tamamen kapatılacağı bildirildi. Muğla Kültür Balıkçılığı ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği Sözcüsü Sami Kont mevzuat kargaşası olduğunu savundu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 09:37:58
Güncelleme :28 Mart 2009 Cumartesi 09:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?