17
Haziran
2024
Pazertesi
BODRUM - MUĞLA

318 cep telefonuna el kondu

Milas-Bodrum Havalimanı’nda gümrük kaçağı 318 adet cep telefonu ele geçirildiği bildirildi. Milas Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Hollanda’nın Amsterdam Serbest Bölgesi’nden Ayhan Şerbet isimli şahsın 600 adet cep telefonu aldığı, gümrük işlemlerini yaptırmadan Türkiye’ye giriş yapacağı ihbarı alınması üzerine Bodrum-Milas Havalimanı emniyet güçleri gerekli tedbirleri aldı.

Milas Bodrum Havalimanı’na inen Martin Havayolları’na ait Hollanda bayraklı Sehiphol isimli uçak havalimanına indiğinde, yakalanan kişinin çantasında yapılan aramada, Hollanda’dan faturalı olarak satın alınan 600 telefondan 318’inin bulunduğu tespit edildi. Yakalanan kişinin ise diğer 282 telefonu Singapur’a gönderdiğini söylediği kaydedildi.

Havalimanında daha önce X-Ray cihazının bulunmadığını, havalimanı gümrüğünden geçişlerde yolcuların beyanlarının esas olduğunu, ancak şüphelenilmesi halinde yolcuların çantalarına bakıldığını belirten Milas-Bodrum Havalimanı Mülki Amiri Hulusi Doğan, havalimanına X-Ray cihazının alınmasıyla yolcu bagajlarının, beyanın yanısıra, bu cihazdan da geçirildiğini kaydetti.

Milas-Bodrum Havalimanı Mülki Amiri Doğan, bundan sonra havalimanından ülkeye kaçak yolla hiçbir şey sokulamayacağını, yolcu bagajlarının sıkı bir denetimden geçirileceğini söyledi.

Doğan, cep telefonu kaçakçılığının uluslararası organize bir hareket olduğunun sanıldığını kaydederek, yakalanan kişi hakkında gerekli soruşturmaların yapıldığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2005 Perşembe 13:59:24
Güncelleme :16 Haziran 2005 Perşembe 14:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?